1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Bryggeribesøk Eik & Tid 14. mars

En tråd i 'Oslo' startet av Oberstbräu, 30 Des 2018.

  1. Staro

    Staro
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Torshov, Oslo
    Ser ut som jeg virkelig gikk glipp av noe her... så mange hyggelige mennesker samlet på et så hyggelig sted! Neste gang kanskje. Tusen takk @Oberstbräu for at du tok med sukkerspisende gærninger.
     
    Jørgen O liker dette.
  2. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Nei. De hever temp for utmesk ved å tilsette nesten kokende vann fra HLT. Det blir kanskje en slags pasteurisering? De hadde litt DMS-problemer i begynnelsen, løst ved justering på maltingen. Norsk malt.
     
    YngveKL liker dette.
  3. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    "Pasteurisering er lovpålagt for all melk i Norge. Melken varmes opp til 72 grader i ca 15 sekunder. Pasteurisering dreper bakterier som kan gi sykdommer som blant annet listeriose, salmonellose, campylobacteriose, tyfus og difteri."

    Utmesk på oppunder 80 grader over en del minutter burde gi god pasteurisering. I kveiken de bruker er det foruten ordinære gjærceller, bakterier, sacc, pedicoccus, brett mm.
    (-Men ikke brett i alle ølene. De har en side av bryggeriet med brett og en annen fri for brett.)
    Så det spørs hvor mye mat det blir igjen til uønskete infeksjoner....
     
    #43 john petter, 15 Mar 2019
    Sist redigert: 15 Mar 2019
    Ragnar Nilsen, Oberstbräu og YngveKL liker dette.
  4. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Fikk noen med seg om Eik&Tid justerer vannet?
     
  5. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Tror ikke de sa noe om det.
     
  6. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Noen av dere som har prøvd seg på gjæren vi fikk med?
    Ser at min har blitt litt mørk. Kanskje var ikke korken helt tett
     
  7. Ragnar Nilsen

    Ragnar Nilsen
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    ikke prøvd enda
     
  8. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Jeg har to av de rørene. Når du nevner det, så ser jeg at mine også har mørknet litt, -ikke mye. Du kan få en av meg ved en anledning.
    Har ikke prøvd meg på å lage øl med dette ennå.
     
  9. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Har mitt rør gående i en PaleAle base. Skal få stå i fred i noen mnd
     
    loebrygg liker dette.
  10. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Hvordan er smaksprofilen nå?
     
  11. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Det vet jeg om 5 mnd :)
     
    Einar Michelsen og erikraude liker dette.
  12. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Vet noen hva rørene inneholdt? Vurderer å kaste et rør på noe som endte opp litt funky.
     
  13. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Og den smaker ingenting nå, bare pale ale?
    Hvor lenge har den stått, en måned?
     
  14. john petter

    john petter
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo - Holmlia
    Kultur fra et av fatene. Vet ikke om det var fra Brettanomyces-siden av bryggeriet, eller den uten.
    Kulturen er basert på Hornindalskveik.
    (Svar til @AndyHagen.)
     
  15. erh

    erh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bootleg biology selger en "Oslo" Kveik de sier er isolert fra en prøve de fikk fra Eik&Tid.

    OSLO & AURORA Release March 11

    Denne får veldig bra tilbakemeldinger på noen amerikanske forumer, men er utsolgt fra leverandør.

    Er denne gjærststammen noe det mer info om, og er det mulig å få tak i tilsvarende her i landet?
     
  16. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Her finner dere informasjon om de "originale" kveikene: Farmhouse yeast registry
    Det er også mye informasjon på facebookgruppen Kveik
    Disse kan man få tak i via deling med andre bryggere, facebook-gruppen Kveik - Kjøp/salg, @Svein Arild på forumet her har et ganske stort utvalg som han selger (til kostpris ca)

    "Kveikene" man får kjøpt kommersielt er ofte enkle gjærstammer som er isolert fra en kveik.
    Mange av kveikene består av både gjær og bakterier.
     
  17. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jo, det var vel fra brett-sida. Min står fortsatt i kjøleskapet, forøvrig.
     
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg mener også å huske at det var brett sia
     
  19. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Takk for svar! Hvis dere hadde hatt en mørk lager med mistanke om en infeksjon, ville dere overført til små glassballonger og kastet et rør med E&T-brett på det? Spør selvfølgelig for en venn av en venn.
     
    loebrygg liker dette.
  20. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Mørk lager, jeg ville ikke gjort det
    hva med lys weisbock?
     

Del denne siden