Dårlig utgjæring / blande ut øl med øl?

Hei.

Jeg har prøvd meg på en batch 50L bock all grain. (Ønsker juleøl.)

malt:
Crystal                10,5 kg.
Pilsner malt          2    kg.
Munic malt            3,5  kg.

Gjærstarter med 2 rør White Labs WLP833  3liter starter med spraymalt.

Vørteren hadde en OG på 1071 etter ca 1.5 mnd i 10[sup]c[/sup]  (Ups måtte reise på jobb).
Når jeg kom hjem  etter 1.5 mnd var SG på 1030 og gjæring slutt for lenge siden.

Det jeg lurer på er om jeg kan gi batchen en gjæringsrunde til med ny gjær for å få SG til 1010 - 1020.

Ellers kunne jeg tenkt meg og få ned SRM (fargen) som ligger på 35 til rundt 27 (eller juleøl farge) ved og blande den ut med en lysere batch.

MVH .
Roger.....
 
Du bør ha gjæren aktiv dersom du forsøker deg på det. Lag en liten starter (tror 5 dl er tilstrekkelig, OG ca 1.040), og tilsett gjæren. Dette gjelder også om du bruker tørrgjær. Rist inn luft, og vent. Når gjæren er på sitt mest aktive, dumper du hele starteren i gjæringsdunken.
 
Er oppskriften din riktig med 10,5 kg krystal malt er du kommet så langt ned som det er mulig. 10-15% krystall malt er mye i øl, og du har brukt ca 75% derfor høy FG.
Lag ev. en ny batch med høy utgjæring uten crystall og blad sammen. Lykke til
 
Hei alle bryggevenner.

Takker for svar, for prøve meg frem med et godt utgjæret øl med lys farge :)
Ellers så var det en "use what you have" oppskrift.  ::)

Blir litt klokere hver dag ;D

Mvh.
Roger.....
 
Ohoi, ja, bytt om mengdene pilsner- og krystallmalt, så har du noe som mer likner en typisk øloppskrift!
 
Tilbake
Topp