Ekornbakke
Norbrygg-medlem
Hallo alle sammen.
Jeg pleier vanligvis å desinfisere flaskene mine i ovnen, selvsagt etter å ha rengjort dem først. Uten å fortelle hvilke tider jeg selv opererer med i ovnen, kan jeg avsløre at ulike kilder gir svært ulike instruksjoner på hva som skal til med denne teknikken! Jeg vil derfor spørre dere, hvor lenge mener DU de må stå før de er trygge og desinfiserte med ovnen på 150 grader? Jeg kler alle flaskene med aluminiumsfolie på toppen.
Videre må jeg informere om at enkelte kilder også blander inn begrepet "sterilized" når ovnen blir omtalt. Dette i motsetning til bare "sanitized". Det er naturlig at "sterilized" vil kreve lengre tid i ovnen, men selv er jeg altså ute etter det vi vanligvis omtaler som "sanitazing", altså hva enn som måtte være nødvendig for flasking av øl.
Jeg har mine klare (forutintatte) ideer om svarene selv, men vil gjerne høre både begrunnelser og erfaringer fra dere andre.
På forhånd takk for diskusjonen
Jeg pleier vanligvis å desinfisere flaskene mine i ovnen, selvsagt etter å ha rengjort dem først. Uten å fortelle hvilke tider jeg selv opererer med i ovnen, kan jeg avsløre at ulike kilder gir svært ulike instruksjoner på hva som skal til med denne teknikken! Jeg vil derfor spørre dere, hvor lenge mener DU de må stå før de er trygge og desinfiserte med ovnen på 150 grader? Jeg kler alle flaskene med aluminiumsfolie på toppen.
Videre må jeg informere om at enkelte kilder også blander inn begrepet "sterilized" når ovnen blir omtalt. Dette i motsetning til bare "sanitized". Det er naturlig at "sterilized" vil kreve lengre tid i ovnen, men selv er jeg altså ute etter det vi vanligvis omtaler som "sanitazing", altså hva enn som måtte være nødvendig for flasking av øl.
Jeg har mine klare (forutintatte) ideer om svarene selv, men vil gjerne høre både begrunnelser og erfaringer fra dere andre.
På forhånd takk for diskusjonen