Jeg rehydrerer tørrgjæren min som oftest. Det skjer gjerne på temperaturer rundt 27 grader (etter produsentens instruksjoner).
Ølet jeg lager skal gjærne ha pitchetemperatur rundt 16-18 grader på vørteren.
Jeg ser videre at rehydrering ikke skal vare særlig lenger enn 30 minutter, og at det gjerne skal holde samme temperatur som vørteren når det pitches.
Så hvordan gjør man dette? Kjøler ned rehydrert gjær gradvis under rehydreringen (men hvorfor skal man starte så varmt, da? ) Korttids nedkjøling før pitching (men vil ikke det ha samme ulempe som å pitche den rehydrerte gjæren direkte? )
Finnes det i det hele tatt en ideell måte å rehydrere på når det gjelder å utligne denne temperaturforskjellen?
Ølet jeg lager skal gjærne ha pitchetemperatur rundt 16-18 grader på vørteren.
Jeg ser videre at rehydrering ikke skal vare særlig lenger enn 30 minutter, og at det gjerne skal holde samme temperatur som vørteren når det pitches.
Så hvordan gjør man dette? Kjøler ned rehydrert gjær gradvis under rehydreringen (men hvorfor skal man starte så varmt, da? ) Korttids nedkjøling før pitching (men vil ikke det ha samme ulempe som å pitche den rehydrerte gjæren direkte? )
Finnes det i det hele tatt en ideell måte å rehydrere på når det gjelder å utligne denne temperaturforskjellen?