Hei.
Har brygget et pale ale basert på ekstrakt og spesialmalt. Det stod til gjæring i tre uker (uten omstikking), før vi flasket det. Har karbonert en uke nå, og i kveld åpnet jeg første flaske for en test. Lukten og smaken av smør/butterscotch var svært fremtredende, men øllet var ikke udrikkelig på noen måte. Hadde mye samme smørsmak som Ringnes butikkjuleøl ofte har (synes jeg). Mitt spørsmål nå er om denne smaken vil roe seg ned etter litt lengre lagring, og hva dette kan komme av?
Fakta:
OG 1.058
FG 1.012
Gjær: wyeast1056. Brukte en blodfersk smackpack uten starter, så var nok lite gjær.
Gjæring: 3 uker i kjellerbod med temp på 16 grader de første to ukene, ca 17-18 grader den siste uken
Karbonering: en uke i 22 grader
Hygienen var god og tror ikke vi tilhørte noe særlig oksygen under flasking. Er det noe som kan gjøres for å dempe smørsmaken?
Har brygget et pale ale basert på ekstrakt og spesialmalt. Det stod til gjæring i tre uker (uten omstikking), før vi flasket det. Har karbonert en uke nå, og i kveld åpnet jeg første flaske for en test. Lukten og smaken av smør/butterscotch var svært fremtredende, men øllet var ikke udrikkelig på noen måte. Hadde mye samme smørsmak som Ringnes butikkjuleøl ofte har (synes jeg). Mitt spørsmål nå er om denne smaken vil roe seg ned etter litt lengre lagring, og hva dette kan komme av?
Fakta:
OG 1.058
FG 1.012
Gjær: wyeast1056. Brukte en blodfersk smackpack uten starter, så var nok lite gjær.
Gjæring: 3 uker i kjellerbod med temp på 16 grader de første to ukene, ca 17-18 grader den siste uken
Karbonering: en uke i 22 grader
Hygienen var god og tror ikke vi tilhørte noe særlig oksygen under flasking. Er det noe som kan gjøres for å dempe smørsmaken?