1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

DIY: Bygge elektrisk hjemmebryggeri med 3 VVB

En tråd i 'DIY' startet av Draco, 17 Jun 2018.

 1. TorfinnS

  TorfinnS
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Båtsfjord
  Hvis du kjøper et solid state rele for tre faser så er det bygget opp slik som dette internt. Så det er hipp som happ. Trefase ssr finnes med både tre og to ssr. Det har ingenhensikt på et 230 volt trefase å bruke 3 ssr. Det holder med to. Her kan du se et eksempel på en slik trefase regulator. https://www.systemair.com/globalassets/documentation/19004.pdf
   
 2. Draco

  Draco
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Trondheim
  Det har tatt sin tid men nå begynner omsider bryggeriet å bli ferdig. Jeg endte opp med å lage et tilpasset kontrollpanel av et gammelt sikringsskap, inspirert av The Electric Brewery. Dette er designet for å styre 2 pumper, 6kw varmeelementer i varmvanntank og kokekjele, samt et 2 kw varmeelement i Rims. Bryggeriet har en dedikert 16 amp kurs som driver alt utenom 6 kw elementene og en dedikert 3-fase kurs som kun driver 6 kw elementene. Mangler bare noen småtterier nå før bryggeriet kan testes i bruk. Jeg tar gjerne imot kommentarer og innspill.
   

  Vedlagte filer:

  GuttormG, Ekornskurken og YngveKL liker dette.
 3. YngveKL

  YngveKL
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Åhh... den som bare hadde hatt ett helt rom som kunne dedikeres til slikt.. :(

  Det ser meget fint ut! :)
   
 4. Draco

  Draco
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Trondheim
  Takk for det. Ble veldig fornøyd med verkstedet/bryggerirommet selv. Har pusset det opp fra grunnen av og snekret benken til bryggeriet etter eget design.
   
  YngveKL liker dette.
 5. Draco

  Draco
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Trondheim
  Noen som har anbefaling til kjemikalier for lettvint rengjøring og desinfisering i et pumpe system? Jeg må blant annet rengjøre innsiden av et spiralformet kobberrør (motstrømskjøler).
   

Del denne siden