1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Erfaringer med Beer Brew 30

En tråd i 'Beer Brew' startet av Eduard, 2 Des 2011.

  1. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Stålull skal vel ikke brukes på rustfritt stål.
     
  2. nonshaugen

    nonshaugen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fetsund
    +1  Ville vært SVÆRT forsiktig med stålull, kanskje greit på krom, men ikke på rustfritt... Men ideen er ikke helt ueffen, prøv evt å klem ut litt av den såpa som er i Svinten, den kan ha ganske forbløffende egenskaper... Det BØR ikke være rustflekker du har, hvis det faktisk er sånn at BB'en er produsert i rustfritt stål....
     
  3. Roger_L

    Roger_L
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Krokkleiva
    +1

    Fikk en flekk i min etter siste brygging. Fjernet den helt med Mr. Muscle Ovnsrens og skrubbesiden på en kjøkkensvamp.
     
  4. janvad

    janvad
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Lyngdal
    Det bør jo gå på garanti om den er nyere enn 2 år.
     
  5. Audun S

    Audun S
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Har akseptert at nøyaktig temperaturkontroll er umogleg på min BBv1, men sidan det brukar å bli godt øl av det likevel, har eg ikkje brydd meg så mykje med det. Men etter kvart har eg blitt ein noko betre bryggar, og stillar høgare krav. Eg får greit utbyte av mesking, men under kokinga er det temmeleg fortvilande at eg sjeldan får ein jamn rullande kok. Når den rullande koken er der vil eg gjerne stabilisere temperaturen, men om eg lar temperaturen stå eller skrur den noko ned, slår elementet seg ut og koken gir seg. Fosskoking fører også til at elementet slår seg av. Det tar så gjerne 10-15 minutt før elementet slår seg på att, same kor mykje eg vrir på temperaturbrytaren. Det er ikkje uvanleg at halvparten av koketida forsvinner pga at elementet tar desse pausane.

    Er vel eit skot i mørkret dette, men er det nokon som har eit tips til korleis eg kan unngå at elementet slår seg ut? BBen er isolert med liggeunderlag. Det hjelper ikkje å ta på lokket i påvente av at elementet skal våkne. Skrur ikkje på "max" under oppkok (var eit tips her om at det ikkje var lurt).
     
  6. Kaa Rudjord

    Kaa Rudjord
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Farsund
    ...send en melding til Per Inge, så får du en ny sikring som tåler varmen bedre, samtidig viktig å vaske bunnen med pbw for å hindre at det setter seg fast smågrums..... lagde en effektreguator med deler kjøpt på ebay, etter oppskrift her på forum, den er meget grei... men husker ikke hvor på forumet...
     
    Audun S liker dette.
  7. Per Inge

    Per Inge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Hei,
    det er nok termostaten som slår ut for tidlig her. Hvis det var termosikringen så ville det se ut som at BB30en ble "død" innimellom.
    Send oss en mail med navn og adresse så sender jeg deg ny.
     
    RETBergen og Audun S liker dette.
  8. GeirN

    GeirN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvilken sirkulasjonspumpe anbefales for BB30 siste versjon?
     
  9. Hans Einar

    Hans Einar
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Den som selges med.
     
  10. GeirN

    GeirN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ser den. Den er vel tilpasset og skulle passe til formålet. Tomt på lager står det men skal være tilbake på lager i oktober!
     
  11. perkforr

    perkforr
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har et spørsmål ang. skylleprosessen med BB30 v.3.
    Jeg lurte på om man må tappe ut vørteren før man skyller? Eller kan man bare skylle til man har fått ønsket mengde som skal kokes? Jeg skjønner ikke helt hvorfor man må fjerne vørteren fra BB før man begynner å skylle.
    Håper noen forstod dette ;)
     
  12. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Man fjerner ikke vørteren før skylling nei. Opp med maltrør og skyll med utregnet volum.
     
  13. perkforr

    perkforr
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    OK. Takk skal du ha.
     
  14. GeirN

    GeirN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er du sikker at dette ikke er et godt forslag. Mellomlagrer man vørteren mens man skyller flere ganger eller resirkulerer skyllevannet kontinuerlig så skulle det være mulig med bedre utbytte eller høyere OG.
    Hadde tenkt å gjøre det slik neste gang selv.....
     
  15. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Hvor kommer denne informasjonen fra? Jeg ser bare ikke hvordan denne løsningen er noe vits? Ser bare merarbeid....
     
  16. GeirN

    GeirN
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Så langt har jeg skylt slik som Glenn beskriver, men mener å ha lest et sted at det er mulig å oppnå bedre resultat om skyllingen sirkuleres noen ganger. Logikken er jo enkel. Tynn veske henter ut mere enn en feit vørter. Sikkert noen som har prøvd og sammenlignet....
     
  17. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Er jo ingenting som er tynnere enn rent vann? Det som er viktig er jo å bruke nok tid på skyllingen, ikke bare peise 10l vann igjennom på 10-15min...
     
  18. Newman

    Newman
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    Jeg klarer ikke å holde på med skyllingen mer enn 10-15 min da alt renner igjennom relativt raskt. Prøver å holde vann ca 1cm over maltsengen til enhver tid. Lurer fælt på hvordan jeg skal kunne holde på lenger..
     
  19. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Vi bruker 30-45 min på skylleprossessen.
    Klarer ikke å få 10-13liter vann igjennom tønna på 10-15min.

    Heller ett par liter oppi mesketønna, lar det sile seg igjennom og slapper litt av før vi gjentar til volumet er nådd, selv etter vi fjerner mesketønna så renner det vann av den lenge.

    Har i 90% av tilfellene vært innenfor planlagt OG.
     
    #899 glenn pederz, 9 Okt 2014
    Sist redigert: 9 Okt 2014
  20. Newman

    Newman
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østfold
    Men er ikke poenget å holde god temp på vannet til enhver tid under skylling? 76-78 grader? Om en slipper litt og litt igjennom og venter må jo maltsengen miste tempen, og en får da ei ikke skylt mesken like effektivt :eek:
     

Del denne siden