Finn Berger
Moderator
Det er kanskje greit å ha en egen tråd om gjærtypene fra dette firmaet?
Korsom er, for to dager sida satte jeg et øl - en best bitter med vørterstyrke på 1.043 - med Fermoale New-E. Jeg pitcha en pose til 16 liter, hvilket burde være godt innafor. Det står 0,4 - 0,8 gram per liter på posen. Som jeg pleier med tørrgjær, strødde jeg den rett i dunken. Satte den til gjæring litt lavt - som jeg også pleier - på 17 grader, men det er også innafor grensene.
Jeg trur dette er noe av det treigeste jeg har vært ute for. Først i dag har den greid å lage noe som ligner på et skumlag, og den er bare nede på 1.038. Klukkinga er mildt sagt deprimerende nølende og forsiktig.
Nå har jeg satt den litt varmere, og så får vi se. Men denne oppfører seg i alle fall iså langt kke på noen måte sånn som andre gjær av samme type - gjær med opphav fra Boddingtons som skal være særlig godt egna til NEIPAer - som jeg har brukt, har gjort. Det har vært livlige og humørfylte typer, mens denne her så langt er en skikkelig festbrems.
OK, det er tidlig enda, så den kan fremdeles rette opp inntrykket.
Korsom er, for to dager sida satte jeg et øl - en best bitter med vørterstyrke på 1.043 - med Fermoale New-E. Jeg pitcha en pose til 16 liter, hvilket burde være godt innafor. Det står 0,4 - 0,8 gram per liter på posen. Som jeg pleier med tørrgjær, strødde jeg den rett i dunken. Satte den til gjæring litt lavt - som jeg også pleier - på 17 grader, men det er også innafor grensene.
Jeg trur dette er noe av det treigeste jeg har vært ute for. Først i dag har den greid å lage noe som ligner på et skumlag, og den er bare nede på 1.038. Klukkinga er mildt sagt deprimerende nølende og forsiktig.
Nå har jeg satt den litt varmere, og så får vi se. Men denne oppfører seg i alle fall iså langt kke på noen måte sånn som andre gjær av samme type - gjær med opphav fra Boddingtons som skal være særlig godt egna til NEIPAer - som jeg har brukt, har gjort. Det har vært livlige og humørfylte typer, mens denne her så langt er en skikkelig festbrems.
OK, det er tidlig enda, så den kan fremdeles rette opp inntrykket.
Sist redigert: