Kom ikke på noen god tittel, da posten kommer til å inneholde litt av hvert.
Flasket en amber christmas i dag, 15 liter til gjæring, 14 liter omstikk, 10 liter flasker (12 liter hvis jeg legger godvilja til... )
Så, for første gang tenkte jeg begi meg ut på omstikking (aldri mer... )
Hev antall gram sukker oppi, her kommer første spørsmål.
Jeg kastet altså bare sukkeret oppi, kokte ikke opp eller lagde lake. Tenkte ikke på det, har lest noen gjør det slik, men i ettertid tenkte jeg at det mest sannsynlig blander seg bedre ut med øllet om jeg hadde laget lake av det i stedet.
Hvor farlig er egentlig dette? Risikerer jeg nå flaskebomber pga noen flasker har 40g sukker og andre ingen?
Så kommer neste spørsmål. Noen som har tips til å lette flasking? Har flasket 5 tidligere batcher og hatt lite problemer, men har aldri stukket om heller. Til og med da jeg flasket en mango IPA gikk det ganske greit.
Nå derimot var det mot slutten humle som satt seg fast i den flaskestaven.
Finnes det noen bedre måte å flaske på? Bruke noe filter på innsiden av gjæringskaret eller noe? Har fått grums i flaskestaven før, men da har det bare rent saktere, nå var det helt stukk. Måtte begi meg ut på hevert for å få inn resten, så ble et evig klin og faenskap.
De 5-6 siste flaskene merket jeg F for FUCKED! Den aller siste merket jeg S for SUPERFUCKED!
Hvordan i huleste skal man egentlig klare å pumpe heverten, holde slangen, holde flaska samtidig? Man har jo bare to hender?
Uansett...
Forhåpentligvis har jeg 10-ish liter som gikk bra og resterende er jeg VELDIG usikker på, blir moro å smake
Så, da har jeg ny lærdom, fått ut litt frustrasjon og forhåpentligvis få noen gode tips til neste gang. Som sagt, ALDRI mer omstikk...
Flasket en amber christmas i dag, 15 liter til gjæring, 14 liter omstikk, 10 liter flasker (12 liter hvis jeg legger godvilja til... )
Så, for første gang tenkte jeg begi meg ut på omstikking (aldri mer... )
Hev antall gram sukker oppi, her kommer første spørsmål.
Jeg kastet altså bare sukkeret oppi, kokte ikke opp eller lagde lake. Tenkte ikke på det, har lest noen gjør det slik, men i ettertid tenkte jeg at det mest sannsynlig blander seg bedre ut med øllet om jeg hadde laget lake av det i stedet.
Hvor farlig er egentlig dette? Risikerer jeg nå flaskebomber pga noen flasker har 40g sukker og andre ingen?
Så kommer neste spørsmål. Noen som har tips til å lette flasking? Har flasket 5 tidligere batcher og hatt lite problemer, men har aldri stukket om heller. Til og med da jeg flasket en mango IPA gikk det ganske greit.
Nå derimot var det mot slutten humle som satt seg fast i den flaskestaven.
Finnes det noen bedre måte å flaske på? Bruke noe filter på innsiden av gjæringskaret eller noe? Har fått grums i flaskestaven før, men da har det bare rent saktere, nå var det helt stukk. Måtte begi meg ut på hevert for å få inn resten, så ble et evig klin og faenskap.
De 5-6 siste flaskene merket jeg F for FUCKED! Den aller siste merket jeg S for SUPERFUCKED!
Hvordan i huleste skal man egentlig klare å pumpe heverten, holde slangen, holde flaska samtidig? Man har jo bare to hender?
Uansett...
Forhåpentligvis har jeg 10-ish liter som gikk bra og resterende er jeg VELDIG usikker på, blir moro å smake
Så, da har jeg ny lærdom, fått ut litt frustrasjon og forhåpentligvis få noen gode tips til neste gang. Som sagt, ALDRI mer omstikk...