Hei!
Ser ut som jeg bør lage en to-stegs gjærsterter siden gjæren min er gammel. Er imidlertid litt usikker på hvordan det gjøres?
Ser det for meg sli:
1. Lager en starter med volum ca 1,2 L. Lar denne gjære til i morgen.
2. Dekanterer
3. Koker opp en ny vørter på 1,2 liter og heller gjæren fra starter nr. 1 oppi. Lar denne gjære til lørdag som er planlagt bryggedag.
Er dette riktig? Og blir det eventuelt for kort tid.
Gjæren er en WL Burton Ale (WLP023), har 2 rør som ble produsert 2. april.
Ser ut som jeg bør lage en to-stegs gjærsterter siden gjæren min er gammel. Er imidlertid litt usikker på hvordan det gjøres?
Ser det for meg sli:
1. Lager en starter med volum ca 1,2 L. Lar denne gjære til i morgen.
2. Dekanterer
3. Koker opp en ny vørter på 1,2 liter og heller gjæren fra starter nr. 1 oppi. Lar denne gjære til lørdag som er planlagt bryggedag.
Er dette riktig? Og blir det eventuelt for kort tid.
Gjæren er en WL Burton Ale (WLP023), har 2 rør som ble produsert 2. april.