AndyHagen
Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg sitter med en ganske grumsete IPA som jeg egentlig har veldig lyst til å stikke om for å slippe for mye humlerester og slurry i flaskene. Men så var det dette med oksydering.
Hvis man teoretisk sett kunne få tak i flytende nitrogen, nitrogengass eller CO₂ til å "fylle" gjæringskaret med før omstikk, skulle ikke dette bortimot eliminere problemet? Det er vel kanskje CO₂ som er den tyngste og beste kandidaten?
Hvis flytende nitrogen, så måtte det i så fall bli å hive det på overflaten av litt øl. Kanskje ikke helt sterilt, men læll.
Noen som har prøvd?
Edit: Må påpeke at dette trolig krever kontinuerlig gassing under omstikk, så det er vel CO2 som er den beste kandidaten her.
Anders
Jeg sitter med en ganske grumsete IPA som jeg egentlig har veldig lyst til å stikke om for å slippe for mye humlerester og slurry i flaskene. Men så var det dette med oksydering.
Hvis man teoretisk sett kunne få tak i flytende nitrogen, nitrogengass eller CO₂ til å "fylle" gjæringskaret med før omstikk, skulle ikke dette bortimot eliminere problemet? Det er vel kanskje CO₂ som er den tyngste og beste kandidaten?
Hvis flytende nitrogen, så måtte det i så fall bli å hive det på overflaten av litt øl. Kanskje ikke helt sterilt, men læll.
Noen som har prøvd?
Edit: Må påpeke at dette trolig krever kontinuerlig gassing under omstikk, så det er vel CO2 som er den beste kandidaten her.
Anders