Hei, jeg skal brygge for første gang i morgen lørdag, og satte derfor en gjærstarter i går kveld.
Siden jeg ikke hadde eller fant maltekstrakt, så satte jeg den på vørterøl. Ølet holdt romtemperatur (20-ish grader), og det gjorde også gjæren da den ble tilsatt. Hadde ristet ut mesteparten av kullsyren etter at vørterølet hadde blitt fylt på starterflasken.
Satte gjærstarteren på gjestebadet, der er det 18-19 grader. Har ristet på flasken med ujevne mellomrom, sist gang i morges før jeg dro på jobb. Skuffelsen var stor da jeg kom fra jobb, og det ikke ser ut som det har skjedd noe som helst nedi der.
Kan det ha vært for kaldt? Har jeg det for travelt?
Gjæren er en WLP090 San Diego Super Yeast, produsert 19. desember 2014.
Bryggehilsen fra
Torstein Sæteren Aanvik
Siden jeg ikke hadde eller fant maltekstrakt, så satte jeg den på vørterøl. Ølet holdt romtemperatur (20-ish grader), og det gjorde også gjæren da den ble tilsatt. Hadde ristet ut mesteparten av kullsyren etter at vørterølet hadde blitt fylt på starterflasken.
Satte gjærstarteren på gjestebadet, der er det 18-19 grader. Har ristet på flasken med ujevne mellomrom, sist gang i morges før jeg dro på jobb. Skuffelsen var stor da jeg kom fra jobb, og det ikke ser ut som det har skjedd noe som helst nedi der.
Kan det ha vært for kaldt? Har jeg det for travelt?
Gjæren er en WLP090 San Diego Super Yeast, produsert 19. desember 2014.
Bryggehilsen fra
Torstein Sæteren Aanvik