Rimelig fersk i i gamet, satte mitt første brygg i november, og har siden blitt omlag 70l øl. Brygger med ekstrakt og tørrgjær foreløpig, men neste brygg skal jeg bruke våtgjær. (Wyeast 3463) Har derfor noen spørsmål om gjærstarter.
-Ser at de fleste foretrekker DME til starter. For nysgjerrighetens skyld. Hvorfor er det å foretrekke i forhold til LME?
-Ser at mange lager en starter på 1,5L med 100g DME og lar det gjære ut for så å sette det kaldt og la gjæren synke. Men hvis man da ikke har nok gjærceller, skal man da dekantere og så ha på mer vørter? Altså, lurer på fremgangsmåten for å oppnå nok gjærceller. (Se Mr.Malty vedlegg.)
-Ser at de fleste foretrekker DME til starter. For nysgjerrighetens skyld. Hvorfor er det å foretrekke i forhold til LME?
-Ser at mange lager en starter på 1,5L med 100g DME og lar det gjære ut for så å sette det kaldt og la gjæren synke. Men hvis man da ikke har nok gjærceller, skal man da dekantere og så ha på mer vørter? Altså, lurer på fremgangsmåten for å oppnå nok gjærceller. (Se Mr.Malty vedlegg.)