Fersking med ferskingspørsmål.
Brygget en APA 9/5. OG skulle egentlig være på 1056 men endte på 1061, så vi hadde 5 L vann i under koking og havnet på 1051.
Dette ha nå stått i gjæringsskap med 20-21 grader stabilt i gjæringskar. Var nede i dag å målte oechselvekt, tenkte dette var greit å gjøre av en eller annen grunn, og den var på 1011.
Ut i fra "oppskrift" skal FG være 1014, så her sliter jeg litt.
Hva gjør jeg nå? Dette skal jo stå til neste fredag men ble så usikker pga målingen jeg gjorde i dag.
Hva vil hendelsesforløpet være den kommende uken om det står i skapet, vil jeg ende opp med alt for mye % ?
Tenkte cold crashe 2 dager før tapping i håp om klarest mulig øl..
Gjæren vi brukte var safale us-05.
Mats.
Brygget en APA 9/5. OG skulle egentlig være på 1056 men endte på 1061, så vi hadde 5 L vann i under koking og havnet på 1051.
Dette ha nå stått i gjæringsskap med 20-21 grader stabilt i gjæringskar. Var nede i dag å målte oechselvekt, tenkte dette var greit å gjøre av en eller annen grunn, og den var på 1011.
Ut i fra "oppskrift" skal FG være 1014, så her sliter jeg litt.
Hva gjør jeg nå? Dette skal jo stå til neste fredag men ble så usikker pga målingen jeg gjorde i dag.
Hva vil hendelsesforløpet være den kommende uken om det står i skapet, vil jeg ende opp med alt for mye % ?
Tenkte cold crashe 2 dager før tapping i håp om klarest mulig øl..
Gjæren vi brukte var safale us-05.
Mats.