Gjæring stoppet - finnes det råd?

Hei,

Brygget for noen uker siden den første pilsen ever. Hadde med noen rookies og uhellet var ute og hydrometeret ble ødelagt. Vi besluttet å ta det på feeling og brygget ferdig uten å gå målt OG.

Satt til gjæring på 9-10 grader, men selv etter 3 uker så har den ikke gjæret ut nok.
Målte igår og FG ligger på 1.030.

Noen tips til hva som kan gjøres? Tilsette ny gjær? Brygget var en Urquell klone fra Bryggeland med tørrgjær.
 
Hei!

Kjedelig med så lav utgjæring.
Jeg er ingen ekspert, og har foreløpig ikke prøvd meg på lager. Den lave gjæringstemperaturen er selvsagt en utfordring for gjæren, som bør ha så gode startforhold som mulig. Rehydrerte dere tørrgjæren før dere tilsatte den? Å strø tørrgjæren over, tar som regel liv av en stor del av cellene før de kommer i gang med arbeidet. (Enkel og praktisk innføring i rehydrering: http://youtu.be/SL92Bd4kfbQ )

Hvis du ikke har gjort det allerede, anbefaler jeg å ta en titt i John Palmers "How to brew". Det ligger en gammel utgave gratis på nett:  http://www.howtobrew.com/section4/chapter21-1.html  (Scroll ned til "
Symptom: The fermentation seems to have stopped but the hydrometer says 1.025.") <- Det ser ut til å være ganske treffende.  :yes: Prøv noen av triksene som står der.

Jeg gjetter at dette er relevant:
"Cause 1: Too Cool This situation is commonly referred to as a "stuck fermentation" and can have a couple causes. The simplest cause and probably the most common is temperature. As previously discussed, a significant drop in temperature can cause the yeast to go dormant and settle to the bottom.
Cure: Moving the fermentor to a warmer room and swirling the fermentor to stir up the yeast and get them back into suspension will often fix the problem." -(John Palmer, How to brew, kapittel 21.1)

Håper det ordner seg!  :)
 
Tilbake
Topp