Gjæringen vil ikke starte...

Stigar

Norbrygg-medlem
Satte en Tokyo Lager på søndag. Bryggeprosessen gikk fint og fikk en OG på 1049, som var spot on.
MEN nå etter 5 dager er det ingen aktivitet i karet. Det står i 10 grader. Riktignok er OG'en på 1045, men ser som nevnt ingen aktivitet.
Brukte en ferskgjær (WLP802) som ble liggende på posten 5-6 varme dager. Kan den ha blitt ødelagt?
Vurdere å kjøpe ny gjær (W-34/70) og se om det hjelper.
Bør jeg stikke om ølet i den forbindelse? for å få oksygenert skikkelig og samtidig kvitte meg med litt grums?
Skal uansett stikke den om iht oppskriften når det er 1 boble pr min i gjærlåsen.
Glad for innspill :D
 
Satte en Tokyo Lager på søndag. Bryggeprosessen gikk fint og fikk en OG på 1049, som var spot on.
MEN nå etter 5 dager er det ingen aktivitet i karet. Det står i 10 grader. Riktignok er OG'en på 1045, men ser som nevnt ingen aktivitet.
Brukte en ferskgjær (WLP802) som ble liggende på posten 5-6 varme dager. Kan den ha blitt ødelagt?
Vurdere å kjøpe ny gjær (W-34/70) og se om det hjelper.
Bør jeg stikke om ølet i den forbindelse? for å få oksygenert skikkelig og samtidig kvitte meg med litt grums?
Skal uansett stikke den om iht oppskriften når det er 1 boble pr min i gjærlåsen.
Glad for innspill :D
Brukte du nok gjær? Nok oksygen?
 
Hvis du ikke merker bobler i gjærlåsen kan co2 fortsatt unnslippe andre steder. Men med tanke på at du bare har noen få poeng i reduksjon kan det f.eks være dårlig oksygentilførsel før gjæring slik som @erikraude sier. Gjær tiltenkt lager-øl er også beregnet på mindre doser vørter. Tror de fleste ligger på 1pk per 10L.
 
Hvis du ikke merker bobler i gjærlåsen kan co2 fortsatt unnslippe andre steder. Men med tanke på at du bare har noen få poeng i reduksjon kan det f.eks være dårlig oksygentilførsel før gjæring slik som @erikraude sier. Gjær tiltenkt lager-øl er også beregnet på mindre doser vørter. Tror de fleste ligger på 1pk per 10L.
Til 20 liter av den vørteren vil mr malty ha deg opp i fire pakker. Hvis den er duggfersk og fin.
 
Takk for innspill.
Da tilsetter jeg mer gjær, og gjøre ett nytt forsøk :)
 
Sist redigert:
Ser ikke ut som om det er startet noe gjæring. SG er som nevnt bare gått ned til 1045 fra en OG på 1049
 
Har en US05 gjær, kan den brukes?
Skulle vært en W-34/70
Har bestilt denne, men det går nok over helgen før den er her...
 
Har en US05 gjær, kan den brukes?
Skulle vært en W-34/70
Har bestilt denne, men det går nok over helgen før den er her...
Undergjæret øl, med overgjæret? Blir helt sikkert øl av det men langt fra det resultatet oppskriften er lagd for. Få det på gjæring så blir det nok god øl!
 
Kanskje noen i nærheten har liggende 34/70 du kan få låne til du får dine egne.
Hvis du oppdaterer profilen din med område får du kanskje napp.
 
Gi den tid... den kommer... det er ikke satts du har satt... is på magen.. Du har en gjær som har god tid.. den forhaster seg ikke med noe, verken å komme igang eller å avslutte, glem den i 4-5 uker så skal du se.. blir nok knall godt øl
 
Skulle jobbe til langt på kveld idag hadde jeg fått for meg.. men så er mann ikke bare ordblind, men faktisk og datoblind... var neste lørdag det ja... da ble det fort ett par kalde i sola
20180609_143308.jpg
Smakte brownies... ikke ille, var barch en sto det... kan bli en høydare på sikt...
 
Skulle jobbe til langt på kveld idag hadde jeg fått for meg.. men så er mann ikke bare ordblind, men faktisk og datoblind... var neste lørdag det ja... da ble det fort ett par kalde i sola
Vis vedlegget 37264
Smakte brownies... ikke ille, var barch en sto det... kan bli en høydare på sikt...
IMG_20180609_151332.jpg IMG_20180609_151332.jpg
Helt ok dobbelbokk.. nesten litt julebokk .. julibokk dette da vil jeg tro
 
Er det meg eller er det forumet???? leste i denne tråden, skifta til tråden "hvilken øl har du i hånden" og posta der. Men det kom i denne tråden og på toppen av alt en og en halv gang... så full kan jeg da ikke ha blitt av 3 øl
 
Er det meg eller er det forumet???? leste i denne tråden, skifta til tråden "hvilken øl har du i hånden" og posta der. Men det kom i denne tråden og på toppen av alt en og en halv gang... så full kan jeg da ikke ha blitt av 3 øl

Virker som forumet har hatt seg litt for mange i varmen i det siste ja, mye surr med postene :p
 
Gi den tid... den kommer... det er ikke satts du har satt... is på magen.. Du har en gjær som har god tid.. den forhaster seg ikke med noe, verken å komme igang eller å avslutte, glem den i 4-5 uker så skal du se.. blir nok knall godt øl
Du har nok et poeng :)
Ser jo nå når jeg leser "bruksanvisninger" at jeg satte en ferskgjær UTEN å sette en starter først :eek:
Da er det vel bare å smørre seg meg tålmodighet...
 
Tilbake
Topp