Asbjørn skrev:Hei til forumet!
Bruker å kjøpe noen flasker vørterøl som jeg rister ut kullsyren, og bruker som gjærstarter.
I dag var jeg innom butikken og tanken slo meg:
Kan jeg bruke alle typer aloholfritt øl som gjærstarter?
Asbjørn
Koster endel støv av denne tråden. Har tilfeldigvis noe vørterøl stående. Noen som kan forklare fremgangmåte?
2 flasker pr rør? Bare riste ut futten av vørterølen?Du kan trygt bruke vørterølen som den er. Ingen koking er nødvendig. Det hender jeg bruker vørterøl fra Ringnes for å lage en liten starter.
Kan bekrefte at det fungerer helt utmerket. Du ser fort når det ikke er mer "brus" igjen, da er den klar for gjær.Har lest en annen plass at noen minutter på magnetrøreren også tar futten Ja, hvis du ikke har magnetrører så er vel risting tingen..
Hvis jeg forstår dette riktig så kan man bruke 2 flasker vørterøl pr. rør med gjær å fylle på med vann for og nå antall liter starteren skal være?
I mitt tilfelle trenger jeg en starter på 1,5 liter. 4 flasker vørterøl og 0,3l med vann. Kok opp avkjøl og i med gjær?
Bruk vann! Enklere blir det ikke.Nokon som har brukt vørterøl til å rehydrere tørrgjær?