Det virker å ha gått veldig bra, heldigvis. Jeg planla med 1,009, ned fra planlagt OG på 1,048. Hadde litt bedre utbytte enn forventet og endte på 1,050. Slik sett er det ikke så farlig om den ikke kryper så mye mer ned nå og blir for heftig på alkoholstyrken.
OG 1,050, så identisk som deg da, Finn
Lar den stå totalt 3 uker, så får vi se hva den ender på da før jeg gir den en kald kræsj.
Hva sier lektyren om hvor fort man kan senke temperaturen fra gjæringstemperatur til kald kræsj-temperatur? Letet raskt i
Yeast, uten suksess. Dvs., jeg fant et avsnitt hvor det sto at man senket temperaturen med 0,5 til 1 grad per dag, men det var før gjæringen var helt ferdig, og for at gjæren ikke skulle gå i dvale, men kunne fortsette å jobbe. For raskt temperaturfall kan vel stresse gjæren, men hvor kjapt er innafor? Jeg må kunne ta mer enn en grad for dagen - ellers får jeg det aldri over på fat