Mange artikler har blitt skrevet om dette emnet, og jeg har lest så øyet har blitt stort og vått!
Skal nå i gang med en lager (Tysk Pilsner) fra "Brewing Classic Styles". Forfatteren, Jamil Zainasheff (Han med gjærkalkulatoren??) foreslår 4 pk flytende gjær eller gjærstarter. Har nå bestilt 4 pk, men lurer på om det uansett vil vær klokt å lage en liten starter, ca 1,5 l, og bruke oppskriften til Gahr (Enkel metode). Jeg regner jo med at enda flere gjærceller vil være bedre enn de som allerede finnes i de 4 pk. I flg. Ola B er gjæren ganske så fersk.
Hva sier gjærstarterens tilhengere om dette??
Paal J
Skal nå i gang med en lager (Tysk Pilsner) fra "Brewing Classic Styles". Forfatteren, Jamil Zainasheff (Han med gjærkalkulatoren??) foreslår 4 pk flytende gjær eller gjærstarter. Har nå bestilt 4 pk, men lurer på om det uansett vil vær klokt å lage en liten starter, ca 1,5 l, og bruke oppskriften til Gahr (Enkel metode). Jeg regner jo med at enda flere gjærceller vil være bedre enn de som allerede finnes i de 4 pk. I flg. Ola B er gjæren ganske så fersk.
Hva sier gjærstarterens tilhengere om dette??
Paal J