Hei! Nå har jeg brygget noen runder algrain men jeg skal i dag sette min første gjærstarter med fersk gjær. Jeg har lest mye om det, men hadde håpet å få bekreftet et par ting, siden jeg ikke finner igjen det jeg "tror" jeg har lest om dobbel gjærstarter.
1. Jeg har (foreløpig) bare 2l Norgesglass som jeg tenker å sette starteren i. Dersom jeg koker oppDME og avkjøler, har oppi gjæren(WLP300, best før 20 feb) og deretter fordeler det likt på de to glassen(som er vasket og desinfisert)så er vel det en grei løsning? Mr. Malty vil ha en starter med ett rør på litt over to liter og da blir vel ett norgesglass i minste laget?
2. Har jeg fylt in dataene på Mr. Malty rett(se bilde). Jeg skal riste starteren gjevnt og trutt(intermittent shaking) og har satt inn 23 l siden jeg som regel ikke kaster alt opp i gjæringskaret. Brygger weissbier 25 l med OG 1.050
Får ikke satt inn bildet med min fantastiske ipad....
1. Jeg har (foreløpig) bare 2l Norgesglass som jeg tenker å sette starteren i. Dersom jeg koker oppDME og avkjøler, har oppi gjæren(WLP300, best før 20 feb) og deretter fordeler det likt på de to glassen(som er vasket og desinfisert)så er vel det en grei løsning? Mr. Malty vil ha en starter med ett rør på litt over to liter og da blir vel ett norgesglass i minste laget?
2. Har jeg fylt in dataene på Mr. Malty rett(se bilde). Jeg skal riste starteren gjevnt og trutt(intermittent shaking) og har satt inn 23 l siden jeg som regel ikke kaster alt opp i gjæringskaret. Brygger weissbier 25 l med OG 1.050
Får ikke satt inn bildet med min fantastiske ipad....
Sist redigert: