Auda, nå følte jeg meg nesten litt ansvarlig

.
Men om du brukte mye gjærnæring, tar nok ikke det knekken på gjæren. Det skal noe til. Jeg bruker ei halv teskje til en starter på 2-3 liter. Gjæren skal formere seg mye, og trenger forholdsvis mye mer enn under normal gjæring, hvor det ikke produseres så mye ny gjær.
Du skal ikke bruke gjærnæring i både starter og brygg, og strengt tatt er gjærnæring bare nødvendig når du har gjær som har jobba et par runder allerede. Eller om du bruker mye råfrukt (sukker og/eller umalta kornprodukter). Lager du en starter, bør du gi gjærnæring der, og ikke i brygget - med mindre du bruker mye råfrukt, altså.
Et unntak kan være lagerøl. Det kan være lurt å gi en ekstra dose med gjærnæring der i det du har nådd toppunktet i gjæringsaktiviteten - i alle fall om du sliter litt med H2S i ølet. Det produseres mer av det når det begynner å bli tynt med FAN i vørteren.
Det er viktig at du bruker gjærnæring med sink i. Wyeast sin har det, Cervomyces har det - men Whitelabs sin har det ikke.