hjelp med beersmith

magne1972

Moderator
lurte på oppsettet i beersmith.
hvis dere ser på bildet fra programmet, har jeg skjønt dette riktig når jeg tror dette betyr:
mash in 11,08 liter til mesking i 60 minutter
mash out 6,21 liter blandes i mesken, røres står i ca 15 min. tømmer så meskekaret i kokekjelen.
sparge water 7,29 liter fylles på meskekaret til batch 2. står i 15 min. tømmes så i kokekjelen.
 

Vedlegg

  • mashprofile.jpg
    mashprofile.jpg
    61,6 KB · Sett: 267
magne1972 skrev:
lurte på oppsettet i Beersmith.
hvis dere ser på bildet fra programmet, har jeg skjønt dette riktig når jeg tror dette betyr:
mash in 11,08 liter til mesking i 60 minutter
mash out 6,21 liter blandes i mesken, røres står i ca 15 min. tømmer så meskekaret i kokekjelen.
sparge water 7,29 liter fylles på meskekaret til batch 2. står i 15 min. tømmes så i kokekjelen.

Det er sånn jeg tolker det :yes:
 
Hvis det er batch sparge du er ut etter så bør du velge det som mash profile. Det er 3 å velge i for hver type:
F.eks.
Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Single Infusion, Light Body
Single Infusion, Light Body, Batch Sparge.
De 2 første er for fly sparge og den siste for batch sparge.

På batch sparge så har du mulighet for å justere litt på hvordan du skyller.
Jeg pleier å sette opp så jeg tapper av alt først og så tilsetter jeg resten i 2 omganger.
Hvis du klikker på "Preview BreewSheet" så får du en liste over alt som skal gjøres.

Her er et eksempel fra meg:
--  Prepare 56,39 L water for brewing
--  Prepare Ingredients for Mash
Amount Item Type
9,00 kg Pale Malt - Marris Otter (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain

--  WARNING: Preheat Mash Tun - No equipment adjustments made!
2 min Mash Ingredients
Mash In: Add 23,47 L of water at 74,4 C
60 min - Hold mash at 67,8 C for 60 min
--  Drain Mash Tun
--  Batch Sparge Round 1: Sparge with 15,46 L of 75,6 C water.
--  Batch Sparge Round 2: Sparge with 15,46 L of 75,6 C water.
--  Add water to achieve boil volume of 44,88 L
--  Estimated Pre-boil Gravity is: 1,049 SG with all grains/extracts added
 
takker for infoen. preview brewsheet forklarte det meste ja. batch sparge jeg var ute etter så jeg hadde satt opp feil profil.
supert program, men tar nok litt tid å bli helt fortrolig med alt der ::)
 
Jeg bruker Candico som er mørk kandijsyrup. Jeg ser ikke dette i lista. Hva er det beste alternativet i forhold til forgjærbarhet og farge?
 
Tilbake
Topp