1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hjelp til innkjøp av konisk gjæringstank

En tråd i 'PerfectBrew og div andre brands' startet av Staro, 21 Feb 2018.

  1. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ser i bruksanvisningen at det er 50 grader som er maks...
    http://www.oxebar.com.au/Downloads/Fermentasaurus Instructions.pdf

    Men bare så det er sagt er jeg meget glad i saurusen min, den funker meget bra! Virket nesten litt negativ vinkling fra min side, og det var ikke meningen!
     
  2. Ole Seglem

    Ole Seglem
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Fjell kommune
    Gjelder det 27L og eller bare 50L?
     
  3. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Kilden nedenunder var ikke så spesifikk. Estmatet var for 27L, nettbutikken til en av forhandlerne.
     
  4. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Trodde det bare var 50-literen?
    Skulle jo ikke være vanskeligere å produsere den lille i ny utgave?

    Skal down under i april, får håpe de har den i salg til da.
     
  5. Oberstbräu

    Oberstbräu
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

  6. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det står fortsatt at de kommer i salg i 2018 på nettsida deres, men sendte dem en forespørsel.
     
    Ole Seglem liker dette.
  7. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Har akkurat forespurt Spike om dette, og de anbefalte et mildt oppvaskmiddel eller ABW (Alkaline Brewery Wash) til første rengjøring. ABW er i grunnen det samme som PBW, som også er alkalisk.
     
    Botnen liker dette.
  8. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Har fått testet Chronical tanken. Temperaturen var free-flow den første dagen. Jeg så hvor det bar, så jeg kveilet en slange rundt karet i morges med sakte rennende vann. Tempen stupte raskt ned til 16 ℃.
    Når jeg kom hjem, fikk jeg satt på en automatisk vannlås jeg hadde liggende. Den er 220v, så jeg plugget den rett i STC’n
    Fungerer helt strålende
    [​IMG]
     
  9. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Plusspoeng for kreativ løsning for kjøling!

    Jeg har og gjort som deg og satt på en butterfly på toppen av min kone. Tenkte det ville være en enkel måte å stenge av tanken på når jeg bytter fra blow-off til gass, uten å slippe inn oksygen. Tenkte også bruke dette til tørrhumling uten å tilføre oksygen ved å stenge av tanken, montere på et 1,5" rør som jeg fyller med humle. Purger røret noen runder med gass før jeg åpner ventilen og slipper humlen inn.
     
  10. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    For tørrhumling har jeg et se-glass som skal fylles med humle. Lar det sive CO2 fra kona opp gjennom glasset før det tilsettes. Ville ha se-glass for lettere å at alt kommmer med [​IMG]
     
    YngveKL og perolavsen liker dette.
  11. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sexy med sikteglass. Jeg har ett, men det er 2". Ser de er nokså dyre, så for nøye meg meg med 1.5" røret foreløpig :)
     
    msevland liker dette.
  12. TorfinnS

    TorfinnS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Båtsfjord
    Godt å se at noen bruker det riktige norske ordet se-glass og ikke sikteglass.
     
    Jan Erik Johansen og msevland liker dette.
  13. Jo-Helge

    Jo-Helge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem




    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  14. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Deilig med metall i alle ledd.
    Her har jeg StarSan i 1. Fat (100% fullt), som presses ut fra overtrykk i Kona.
    StarSan presses inn i fat 2 som har sikkerhetsventilen åpen.
    Når 1. Fat er tømt, kobles fat 2 på Kona.
    To O2 fattige fat :)
    [​IMG]
     
    Bjørnar E, erikraude, LarsUlv og 2 andre liker dette.
  15. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Du er ikke akkurat ung lenger, er du, Morten? :D
     
  16. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Det tok ca 1 time og presse ut StarSan fra et 12L fat. Om det hadde stått natten over, hadde jo ikke det gjort noe fra eller til...
     
    Miguel og LarsUlv liker dette.
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Ikke at det har så mye å si for det der er vel ikke hastverk, men kanskje det hadde gått raskere hvis moder-fatet hadde stått høyere? Startet en hevert?

    *Edit: Eller kanskje ikke, gass må jo inn i samme tempo som væske ut.
     
  18. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Hevertprinsippet har nok noe for seg dersom gjæringskaret ikke tåler høyt trykk. Som en gjæringsbøtte det lokket vil poppe av dersom motstanden blir for stor
     
  19. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Tenker det er hipp som happ :)
     
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Jepp. Artig uansett, jeg føler jeg vil nominere deg til en pris for de som tar vare på miljøet.
     
    msevland og LarsUlv liker dette.

Del denne siden