Hopster Bryggeri

2epe9upu.jpg


Ildprøven i kveld! :)
 
;D Det er faktisk kunstverk og ikke ingeniørkunst protto (ikke mitt verk mao.) :)

Ildprøven bestått. Perlic uten flow control fungerer tydeligvis bedre enn med flow control. :)
 
Bjarte H skrev:
;D Det er faktisk kunstverk og ikke ingeniørkunst protto (ikke mitt verk mao.) :)

Ildprøven bestått. Perlic uten flow control fungerer tydeligvis bedre enn med flow control. :)

Good to know ;)
 
En liten kommentar som kan være til nytte for folk som vurderer Perlick 525 og Perlick 545 med flow control. Jeg har et ganske vanlig oppsett. 2 meter 3/16" OD ølslange/rør og 0.8 bar trykk på fatene. På alle øl skummer Perlick 545 mye mer enn 525 helt til tappekranen er nedkjølt. Inntil videre har jeg ikke kjøling i tårnet i baren, så tappekraner og shanks er romtemperatur.

Flow control funksjonen i 545en er et konisk metallstempel som føres inn og ut i et konisk sete i tappekranen og struper gjennomstrømningen på den måten. Iom. at tappekranene er ganske like med unntaket av dette stempelet tror jeg at, så lenge tappekranen ikke er kald som hos meg, så varmes ølet såpass mye opp når det strømmer forbi metallstempelet at nok CO₂ går ut av løsning til at ølet skummer mer enn ønsket og mer enn 525. Planen er å montere en vifte for å sirkulere kald luft fra fryseren opp i tårnet både for å bevare ølet som er i slangene bedre og kjøle ned tappekranene, så får vi se om det hjelper.

Noen andre som har opplevd mer skumming med Perlick 545 enn 525?


Bilder av byggingen av baren finnes her: http://www.hopsterbrewery.com/the-build/
 
Bjarte H skrev:
så varmes ølet såpass mye opp når det strømmer forbi metallstempelet at nok CO₂ går ut av løsning til at ølet skummer mer enn ønsket og mer enn 525.

Du har et poeng der, mye større varme flater som co2 kan utløses på.
 
Oddvar Demmo skrev:
Bjarte H skrev:
så varmes ølet såpass mye opp når det strømmer forbi metallstempelet at nok CO₂ går ut av løsning til at ølet skummer mer enn ønsket og mer enn 525.

Du har et poeng der, mye større varme flater som CO₂ kan utløses på.

Ja ølet tynes jo rundt hele omkretsen til stempelet. Men dersom shank og krane holdes kaldt så bør det gå fint, håper jeg :)
 
Jeg bruker motstrømskjøler i dag, og det fungerer jo egentlig ganske bra. Men så er det er jo moro å teste og fikle med nye ting :) Denne her er jo veldig kompakt og fin, og så er spørsmålet om den klarer dagens kjøletid. Det vil jeg tro at den gjør, selv om det ikke har noe særlig betydning.
 
Bernts skrev:
Porno oppsett, det ser meget bra ut!.

Takk takk! :skitbra:

Gahr skrev:
Vi venter i spenning på rapport om kjøletiden!

Mangler dessverre noen rørkoblinger, så jeg får ikke prøvd den i dag (litt synd egentlig, siden jeg for en gangs skyld brygger lager). Rapport kommer!
 
Bjarte H skrev:
Oddvar Demmo skrev:
Bjarte H skrev:
så varmes ølet såpass mye opp når det strømmer forbi metallstempelet at nok CO₂ går ut av løsning til at ølet skummer mer enn ønsket og mer enn 525.

Du har et poeng der, mye større varme flater som CO₂ kan utløses på.

Ja ølet tynes jo rundt hele omkretsen til stempelet. Men dersom shank og krane holdes kaldt så bør det gå fint, håper jeg :)

Du holder det kaldt ved å tappe lenge ver gang  :)
 
Gahr skrev:
Hva slags kjøler bruker du nå?

Og hvor mange plater er det i den nye?

I dag bruker jeg en DIY motstrømskjøler med ca. 6 meter 1/2" rustfritt rør som vørteren pumpes gjennom. På 20L tar det 10 min fra 100 til 18 grader og 17 minutt fra 100 til 8 grader.

Den nye platekjøleren har 30 plater med 0,36 m^2 samlet overflate. Til sammenligning har motstrømskjøleren en samlet overflate på 0,24m^2. 30% større overflate i platekjøleren, med andre ord.

Jeg tenkte ikke å sirkulere gjennom den slik jeg gjør med motstrømskjøleren i dag. Så det blir en forskjell.

Oddvar Demmo skrev:
Du holder det kaldt ved å tappe lenge ver gang  :)

Det er det som er litt teit, for jeg drikker stort sett fra vinglass (1,5 - 2dl), og da blir det fort mye skum og lite øl i glasset. Det ser ut til at full flow hele tiden gir best resulat slik det er nå, og det gir jo egentlig mening :)

Vifta jeg tenker å sirkulere kald luft opp i tappetårnet med kom i dag. Snedig liten sak, blir spennende å se hvor mye det hjelper, hvor mye varme den produserer osv. :)
 

Vedlegg

  • 2014-02-12 23.05.23.jpg
    2014-02-12 23.05.23.jpg
    267,5 KB · Sett: 651
Tilbake
Topp