Humlevulkan

Jædr

Norbrygg-medlem
Dum som jeg var tørrhumle jeg på kransen og gikk på jobb. Når jeg kommer hjem lukter det himmelsk og jeg skjønner med en gang tragedien som har skjedd.
Et mindre himmelsk syn møter meg i det jeg lukker opp døra til rommet med gjæringstanken.
Endelig ferdig å vaske vegger og tak...

Tanken har stått uten gjærlås hele dagen, kan ølen ha tatt skade av dette? Plopper fortsatt med et plopp i sekundet. Kan jeg ha mistet for mye gjær nå slik at den ikke klarer å rydde opp etter seg?
 
Start gjæringen noen grader lavere neste gang da. Gir vanligvis gode resultater smaksmessig også å begynne i nedre ende av gjærens arbeidsområde.
 
Ble anbefalt å kjøre 20 grader under stormgjæring for å få frem mere fruktestere fra gjæren. Vil 18-19 grader, som er det jeg pleier å starte med, ha stor effekt? Har aldri brukt denne gjæren før og den tok helt av...
 
Tilbake
Topp