Ser den. Eg har få eg brygger om igjen, men noen eg finspikker på. Det er vel godt nok som Husets. Jmf. min egne post i tråden.
Jeg har aldri hatt en offisiell husøl. Brygget veldig mye saison før, med små variasjoner fra gang til gang, så det var vel heller mitt før. Pils, litt vienna, litt hvete, 565-gjær, nobelhumle. Digg! Nå om dagen har jeg brygget litt, og kommer jeg til å brygge mye lys bitter, tror jeg. Så det blir vel husøl hos meg. pale malt, litt torrified hvete, litt lys crystal, noen fnugg sjokomalt,, 1318 eller 002, ekg sammen med.en annen humle. Digg!
+1 Kanskje ikke over 275 brygg, men har nok godt over 200. Er vel 2-3 brygg jeg har brygger om igjen én gang, med modifikasjoner. Altfor mye som skal testes! Sent from my iPhone using Tapatalk
Jeg har ikke noe fast husøl, men juleølet mitt har hatt en sakte evolusjon fra en 7Fjell "Vinter"-oppskrift og maltbasen og humlene er fortsatt temmelig lik originalen. Ellers er det noen typer jeg jobber med og som jeg har brygget med små variasjoner. Moderat humlet Red IPA har jeg nesten alltid i hus. Ellers har jeg alltid en lys ale i hus, basert på pilsoppskrift, men altså gjæret som ale, men her har jeg aldri brygget samme oppskrift to ganger. Mulig den blonden jeg flasket i dag kan ta rollen som lys husøl. Vi får se. Til syvende og sist tror jeg eksperimentering alltid vil være en del av denne hobbyen for meg. Den dagen jeg bare brygger øl jeg har brygget før, så tror jeg interessen kommer til å avta. Siden jeg er alenebrygger, så begrenser konsumet bryggingen naturlig. Jeg brygger også kun i helger, siden jeg er i full jobb. Selv om jeg brygger små batcher på 12-15 liter, så blir det ikke mer enn 8-9 brygg i året. Har foreløpig bare 33 brygg totalt, og regner meg fortsatt som nybegynner.
Helt enig. Jeg blir lett irritert når fruen spør om å gjenta et brygg med EKSAKT samme oppskrift og framgangsmetoder.
Norges definitivt mest drevne nybegynner. Skjønt jeg skjønner kanskje hva du mener. Men da er jeg også nybegynner, til tross for antallet brygg. Det er noe med å vite at en ikke er utlært - og i alle fall for min egen del å vite at det er langt igjen før jeg er der at jeg er trygg på at ølet vil bli så godt som det kan bli når jeg starter brygginga. Men det finnes vel rom for en eller annen titulering som passer på oss som hverken er nybegynnere eller fullt utlærte? Det er tross alt en viss avstand i kunnskap og erfaring mellom deg og hun som pakker ut utstyret hun har vært og henta på posten, og spør seg sjøl på "Hva nå"? En nybegynner har definitivt ikke et husøl, i alle fall. Å bare brygge det samme ølet om og om igjen ville bli nokså traurig, ja. Jeg brygger riktignok for å ha øl i huset - men jeg brygger også fordi det er moro/interessant/spennende osv.. Om den eneste grunnen til å brygge var å ha noe å drikke, ville jeg vel ha slutta i det øyeblikket jeg vant i lotto - men det ville jeg helt sikkert ikke gjort. (Nå spiller jeg riktignok ikke, heller, da.) Men det er faktisk ikke kjedelig å brygge Vestkyst for n'te gang, heller - så lenge jeg ikke er fullt utlært. Jeg lever jo i håpet om at denne gangen ... .
Joda, helt fersk er man jo ikke, men det er det med å brygge nok til å føle seg trygg på hele prosessen. Det er også noe med at når man brygger så sjelden, så blir ingenting helt rutine. Jeg bruker fortsatt sjekklister fra brewers friend for å huske alt i noenlunde riktig rekkefølge. Jeg har ikke turt å skaffe ren oksygen fordi jeg er redd for brannfaren og har nok sånn sett aldri tatt ut hele potensialet i gjæringsprosessen. Jeg brygger med relativt enkle midler fordi jeg ikke har et permanent oppsatt bryggeri, og må finne fram og stue vekk fra gang til gang. Jeg har begrenset temperaturkontroll under gjæring. Det jeg har erfaring med er å finne egne begrensninger. Jeg har funnet begrensningene i utstyret og brygger innenfor rammene det setter. Men sammenlignet med dem som har utstyr til å gjøre alt man ønsker, brygger ofte og har full kontroll, så er jeg i beste fall en glad amatør. Det er mulig at det at jeg er ingeniør av utdanning, profesjon og legning gjør at jeg gjør ting på en systematisk og som regel gjennomtenkt måte som gir illusjon av erfaring.
Så du sammenligner deg med Ringnes ... ? Det med hyppighet er selvfølgelig et poeng. Jeg brygger såpass ofte - en gang i uka i snitt - at jeg sjelden trenger å tenke så mye underveis. Og det er jo etter hvert en fordel/. Og så kan jeg nok oppskrifta til Vestkyst utenat nå. Det er en fordel med det å ha et husøl.
Jeg har vel ikke no "husets øl" men jeg vil prøve og alltid ha en IPA på tapp Maltbasen er ganske lik også roterer jeg humla litt Jeg har også en stout med utgangspunkt i gristen til KBS som jeg har variert litt med forskjellige smakstilsetninger; kaffe, lønnesirup, kakao, kokos osv.
Nei, men det er jo noen hjemmebryggere med fullautomatisert trekjelers oppsett, full aktiv temperaturkontroll under gjæring og fem fullhøyde kjøleskap for lagring. Jeg har f.eks. aldri brygget en ordentlig lager. Jeg har nesten utelukkende brygget med kun vann, malt, humle og gjær, så erfaring med mer sofistikerte tilsetninger mangler. Jeg gjør fortsatt feil ofte nok til å kalle meg nybegynner, og resultatene er deretter. Jeg har nok blitt mer selvkritisk, men fortsatt er det altså slikt at jeg er ordentlig fornøyd med kun halvparten av ølene jeg brygger, og kun 1/5 er slik at jeg føler det hadde vært noen vits å stille i konkurranser med dem (noe jeg ikke gjør av praktiske årsaker).
Kunne skevet omtrent det der sjøl, bortsett fra at kjelleren min er kald nok - 10 grader - til at jeg kan brygge lagere om vinteren. Hva kan være mer sofistikert enn vann, malt, humle og gjær? Mangopuré, som vel bare er en form for babydessert? (Ikke at jeg på noen måte er tilhenger av reinhetslova, altså!)
Jeg har 4-5 øl jeg brygger oftere enn andre: - Vestkyst klone - Lucky Jack klone - Mørk brown ale - Belgisk wit - Pils Sent from my iPhone using Tapatalk