loebrygg
Norbrygg-medlem
Prøvde et par flasker nå og det funker jo,
men for meg som har pic nick kran inne i kjøleskapet ble det litt stressende å operere mens døra var åpen
Jeg som ikke har tappetårn bruker slange og overgang slik at jeg kan tappe rett fra Cornelius-fat. Fungerer fint.Prøvde et par flasker nå og det funker jo,
men for meg som har pic nick kran inne i kjøleskapet ble det litt stressende å operere mens døra var åpen
Jeg som ikke har tappetårn bruker slange og overgang slik at jeg kan tappe rett fra Cornelius-fat. Fungerer fint.
30Hvor mange liter rommer den?
Den blir dedikert kriek, og en og annen flamsk rød/oud bruin. Har 30 l med Roeselaire som står på 3. mnd på plastbøtte, som skal få 10 kg kirsebær etterhvert, (10 l skal tappes av først, og langtidslagres som lambic - kanskje for blending).
Skal du ha bær oppi tønnen?Den blir dedikert kriek, og en og annen flamsk rød/oud bruin. Har 30 l med Roeselaire som står på 3. mnd på plastbøtte, som skal få 10 kg kirsebær etterhvert, (10 l skal tappes av først, og langtidslagres som lambic - kanskje for blending).
Er på nippet til å bestille en 10 l til ‘rene’ lambics.
Drives det noe bytting av lambics for blending her på forumet? Kan ikke se at jeg har sett noen tråder for dette?
Og; er det noen «eiketønnelag» som brygger funky/sure øl sammen, og har det på felles (større) eikefat? Ser man får kjøpt bbl str fat til en ganske rimelig penge...
Nei det er knapt nok plass til å presse ett og ett bær inn. Men jeg er usikker på om jeg skal lagre lambic eller kriek på eikefatet. Dvs før eller etter den har gjæret på bæra. Men din kommentar fikk meg til å tenke det er jo greiere å lagre den -nå snart- på eik, og så tappe over på gjæringsbøtte, PET, eller glassballing (avhengig av hvor mye jobb brett har gjort) når den får bæra.Skal du ha bær oppi tønnen?
Ser for meg at det kan blir vanskelig å få ut senere...
Jeg har en 60 liters tønne med surøl. Der tapper jeg av til en 11 liters pet flaske hvor jeg har hatt en runde med 1 kg multer, nå er det rabarbra som står på PET-dunken.
Samtidig som jeg tapper av av til PET-dunken, tapper jeg også av til et 12 liters cornelius fat som jeg holder "cleant" (labmic?), dvs uten noen tilsetninger.
Har klar en batch med nytt øl til å etterfylle på tønnen hver gang jeg "tar ut". Så tønnen fungerer da som en solera.
Jeg har 2 eikefat.Nei det er knapt nok plass til å presse ett og ett bær inn. Men jeg er usikker på om jeg skal lagre lambic eller kriek på eikefatet. Dvs før eller etter den har gjæret på bæra. Men din kommentar fikk meg til å tenke det er jo greiere å lagre den -nå snart- på eik, og så tappe over på gjæringsbøtte, PET, eller glassballing (avhengig av hvor mye jobb brett har gjort) når den får bæra.
Dette løser jo også ett annet problem; første gang jeg bruker fatet vil det jo gi mye eikesmak. Da kan jeg gi det kortere tid på eikefatet, racke det over på plast/glass, og tilsette bær når de er på topp (gode, modne kirsebær).
Hvor lenge tror du jeg bør ha det på ett nytt (amerikansk) fat (30l) for å få moderat eikepreg (som passer en kriek)?
Siden du tydeligvis har prøvd endel type frukt. Hva anbefaler du? Har lest at jordbær er tricky, har lyst til å teste stikkelsbær, rabarbera+rips, kanskje solbær ... som jeg alle har i hagen. Må jo nesten lage en liten batch framboise. Har lagd berliner weisse (kettle sour), gjæret på plomme (god, champagneaktig, men mye kraftigere), blåbær (lite blåbærsmak, men har forstått senere at smaken ligger i skinnet), og bringebær (brukte for lite bær, bare 15%).
Er litt nyfrelst på sours (med brett) nå, så kult å få innspill/insperasjon)...
[...] Siden du tydeligvis har prøvd endel type frukt. Hva anbefaler du? Har lest at jordbær er tricky, har lyst til å teste stikkelsbær, rabarbera+rips, kanskje solbær ... som jeg alle har i hagen. Må jo nesten lage en liten batch framboise. Har lagd berliner weisse (kettle sour), gjæret på plomme (god, champagneaktig, men mye kraftigere), blåbær (lite blåbærsmak, men har forstått senere at smaken ligger i skinnet), og bringebær (brukte for lite bær, bare 15%)
Måler den typen der "like galt" når det gjelder væske med alkohol? Må vel fortsatt regne om?Nytt refractometer. Noe må en bruke alle penga påVis vedlegget 52396
Alle refraktometere måler vel "feil" når det er alkohol i løsningen, iom at den måler lysbrytningsindeksen? Med mindre man kan legge inn OG, og SG beregnes med en algoritme(?)Måler den typen der "like galt" når det gjelder væske med alkohol? Må vel fortsatt regne om?