Hei,
som relativt nybegynner innen faget har jeg lyst til å eksperimentere litt med oppskriftene "mine" (som stort sett er modifiserte oppskrifter fra disse forumene ).
Helgens forsøk går ut på å bruke lakris og muligens kaffe i en havrestout, men jeg har ikke funnet noen god informasjon om hvordan disse tingene bør tilsettes.
Noen som kan hjelpe meg med følgende spørsmål.
Hvor mye ca bør man bruke for å få en mild ettertone (uten at smaken blir for dominerendes) ? - Jeg brygger foreløpig kun små mengder av gangen (6l etter koking ca).
Hvordan skal det tilsettes. Hvis under koking, hva er passe koketid ?
Jeg har kjøpt en lakrisstang fra bryggselv.no, hvordan er dette i forhold til lakrisrot og/eller anis ?
Hvaslags kaffe bør man bruke (espresso blend, bønner til filterkaffe, etc.) og skal den kvernes først ?
Vil kaffe gi en merkbar økning i bitterhet, så man bør justere mengde humle ?
På forhånd takk for hjelpen.
som relativt nybegynner innen faget har jeg lyst til å eksperimentere litt med oppskriftene "mine" (som stort sett er modifiserte oppskrifter fra disse forumene ).
Helgens forsøk går ut på å bruke lakris og muligens kaffe i en havrestout, men jeg har ikke funnet noen god informasjon om hvordan disse tingene bør tilsettes.
Noen som kan hjelpe meg med følgende spørsmål.
Hvor mye ca bør man bruke for å få en mild ettertone (uten at smaken blir for dominerendes) ? - Jeg brygger foreløpig kun små mengder av gangen (6l etter koking ca).
Hvordan skal det tilsettes. Hvis under koking, hva er passe koketid ?
Jeg har kjøpt en lakrisstang fra bryggselv.no, hvordan er dette i forhold til lakrisrot og/eller anis ?
Hvaslags kaffe bør man bruke (espresso blend, bønner til filterkaffe, etc.) og skal den kvernes først ?
Vil kaffe gi en merkbar økning i bitterhet, så man bør justere mengde humle ?
På forhånd takk for hjelpen.