Hvor kan jeg bruke mindre tid på bryggedagen uten at det går veldig ut over kvaliteten på ølet? En forutsigbar nedgang på effektivitet går greit da jeg kan kompensere med mer malt, til en viss grad. Brygger på en Grainfather.
Mesking: 60 min.
Utmesk: 10 min + tiden det tar å øke temperaturen, vanligvis 10 min.
Skylling: ca 30 min, iløpet av denne tiden varmes vørteren opp til kok.
110 min/1 time 50 min før kok.
Kok: 60 min, 90 med pilsmalt.
170 min/2 timer 50 min - 200 min/3 timer 20 min.
Kjølingen med motstrømskjøler tar den tiden det tar. Tror det er 25-30 min.
Vasker maskin og kjøler godt etter vasking med egnet vaskemiddel. Siden jeg bruker motstrømskjøler og pumpe anser jeg dette som nødvendig.
Mesking: 60 min.
Utmesk: 10 min + tiden det tar å øke temperaturen, vanligvis 10 min.
Skylling: ca 30 min, iløpet av denne tiden varmes vørteren opp til kok.
110 min/1 time 50 min før kok.
Kok: 60 min, 90 med pilsmalt.
170 min/2 timer 50 min - 200 min/3 timer 20 min.
Kjølingen med motstrømskjøler tar den tiden det tar. Tror det er 25-30 min.
Vasker maskin og kjøler godt etter vasking med egnet vaskemiddel. Siden jeg bruker motstrømskjøler og pumpe anser jeg dette som nødvendig.