Hei. Jeg har på mine to år med denne hobbyen kommet over 2 flasker med tydelig infeksjon. Begge fra samme brygg, og begge på rengjorte butikk øl flasker. Infeksjonen har vist seg med at flaskene har begynt å skumme over etter å ha jekket korken, sakte men sikkert siver skummet ustanselig ut. Den første helte jeg over i glass, og det var et voldsomt liv i glasset med mye "kullsyre" og små klumper som virvlet rundt, så den helte jeg rett i vasken. Den andre skummet på samme måten som den første, så helte den bare rett i vasken og jekket meg en ny øl. Hadde ikke lyst å smake på noen av dem :/
Det jeg har begynt å tenke på etter disse to kjedelige tilfellene er: hvordan kan jeg vite om øllet på fatene mine er infisert eller ikke ?? Er det noe som kjennetegner infisert øl som er tappet fra fat, eller går det kun på smak?
Det jeg har begynt å tenke på etter disse to kjedelige tilfellene er: hvordan kan jeg vite om øllet på fatene mine er infisert eller ikke ?? Er det noe som kjennetegner infisert øl som er tappet fra fat, eller går det kun på smak?