Hei.
Jeg har en batch med en temmelig kraftig humlet brett-IPA som jeg tror er infisert. Nå lurer jeg på
1) Hva har kommet oppi. Neppe lacto (40+IBU + masse tørrhumle). Neppe pedio heller.
2) Hva er mulighetene for at brett kan rydde opp etter denne infeksjonen. Brett er jo litt flink slik. Laget brett-mjød i februar og den hadde kraftige toner av tåfis og "port salut" og disse er snart borte fra den nå. Et par og til så blir den kanskje til og med bra.
Symptomene er først og fremst gushing. Karboneringen er som ønsket, egentlig, men ølet skummer noe veldig. Det er umulig å tappe det uten at all kullsyren forsvinner. Selv med 0.2 bar og perlick foam-control-kran.
Flaskene jeg har fra batchen (som har stått varmt) har innslag av fenoler. Litt harskhet, kanskje litt subtile oppkast-toner (smørsyre?)- men foreløpig ikke veldig sjenerende. Mistenker at det blir verre før det blir bra.
Jeg har en batch med en temmelig kraftig humlet brett-IPA som jeg tror er infisert. Nå lurer jeg på
1) Hva har kommet oppi. Neppe lacto (40+IBU + masse tørrhumle). Neppe pedio heller.
2) Hva er mulighetene for at brett kan rydde opp etter denne infeksjonen. Brett er jo litt flink slik. Laget brett-mjød i februar og den hadde kraftige toner av tåfis og "port salut" og disse er snart borte fra den nå. Et par og til så blir den kanskje til og med bra.
Symptomene er først og fremst gushing. Karboneringen er som ønsket, egentlig, men ølet skummer noe veldig. Det er umulig å tappe det uten at all kullsyren forsvinner. Selv med 0.2 bar og perlick foam-control-kran.
Flaskene jeg har fra batchen (som har stått varmt) har innslag av fenoler. Litt harskhet, kanskje litt subtile oppkast-toner (smørsyre?)- men foreløpig ikke veldig sjenerende. Mistenker at det blir verre før det blir bra.