Heisann. Driver om dagen å lager bryggeri. Og i den forbindelse hadde jeg satt pris på innspill fra dere. Har brygget litt tidligere, men vil anse meg (oss) som nybegynnere.
Oppsettet er som bildet under viser. Øverste tank er varmtvann med herms coil. Tanken til venstre er meskekjele (med hengsle for å lettere tømme den). Og den nederste er da kokekjelen.
Vi ønsker å lage dette i størst mulig grad automatisert, da med elektriske ventiler, pumper, styresystem og det som hører til. Dette skal jeg få til, men når det kommer til det "ølbryggetekniske" så er jeg på tynnere is.
Nederste bilde viser tenkt flyt i prosessen, men her er jeg ikke helt sikker på om alt er tenkt på, eller om vi har tenkt riktig. Vi har tenkt å bruke rør istedenfor slanger, så derfor enda viktigere å prøve å tenke ut alt på forhånd.
Angående whirlpool så er denne her tegnet inn i meskekjelen, men etter å ha søkt litt så virker det som om det er normalt å ha denne i kokekjelen. Trodde egentlig at denne kunne hjelpe til for å unngå tørrlommer eller hva det kalles i mesken.
Setter stor pris på alle innspill til oppsettet vårt
Oppsettet er som bildet under viser. Øverste tank er varmtvann med herms coil. Tanken til venstre er meskekjele (med hengsle for å lettere tømme den). Og den nederste er da kokekjelen.
Vi ønsker å lage dette i størst mulig grad automatisert, da med elektriske ventiler, pumper, styresystem og det som hører til. Dette skal jeg få til, men når det kommer til det "ølbryggetekniske" så er jeg på tynnere is.
Nederste bilde viser tenkt flyt i prosessen, men her er jeg ikke helt sikker på om alt er tenkt på, eller om vi har tenkt riktig. Vi har tenkt å bruke rør istedenfor slanger, så derfor enda viktigere å prøve å tenke ut alt på forhånd.
Angående whirlpool så er denne her tegnet inn i meskekjelen, men etter å ha søkt litt så virker det som om det er normalt å ha denne i kokekjelen. Trodde egentlig at denne kunne hjelpe til for å unngå tørrlommer eller hva det kalles i mesken.
Setter stor pris på alle innspill til oppsettet vårt