Iwaki-pumpe til å sirkulere vann nær koketemp

Ørnegård

Norbrygg-medlem
Hei!

Var så heldig å få en iwaki-pumpe her på formumet for noe tid tilbake (http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,10452.msg98705.html#msg98705) og har brukt denne i ca. 15 brygg til å resirkulere under mesking.

Bygger nå et bryggeri basert på varmtvannsberedere og tenker å vaske bryggeriet der det står (CIP). Tenke da å avslutte vaskingen med å sirkulere kokende vann gjennom alle slanger og kar ved hjelp av pumpen.

Hadde også tenkte å bruke pumpen til å flytte ferdig kokt vørter gjennom en slik kjøler som jeg har bestilt: http://www.theelectricbrewery.com/wort-chiller

Men så leser jeg i dokumentasjonen av pumpen:

"Permissible liquid temperature: 32-176F (0 - 80 C). Note, permissible temperature range may differ depending upon the type of liquid and operating conditions."

Å flytte de ferdige kokte vørteren gjennom kjøleren og ned i gjæringskaret skal nok tyngdekraften kunne sørge for, bare jeg monterer kokekaret høyt nok.

Men tror dere pumpen likevel tåler å sirkulere kokende vann for å skylle bort vaskemidler og for å desinfisere? Eller finnes det effektive måter å gjøre dette på uten å måtte sirkulere kokende vann?
 
Plasten i pumpehuset toler fint koketemperatur. Det er berre det at den ikkje lenger toler det oppgitte "closed-loop" trykket fordi styrken i plasten er litt lågare ved høg temperatur.
Det som derimot er problemet med kokande veske er at når du utsetter den for litt undertrykk, som på sugesida på pumpa, vil veska umiddelbart koke og pumpa vil kavitere. For vasking vil vel 80 C vere meir enn varmt nok?
 
Jo - 80 c er sikkert nok. Takk for oppklaring!

Tenker jeg må lese meg litt opp på rengjøringsmetoder for slanger, pumper, kjølere o.l. hvor en ikke kommer til med børster ...
 
Ser du bygger nytt bryggeri, har du brukt pumpen på bb30 også?
Hvis ja, hvordan gjorde den jobben der?
 
Tilbake
Topp