1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 08 SJ1 - RIBS - Steinar Andersen

En tråd i 'Spesial juleøl' startet av Webmaster, 13 Nov 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: RIBS
    Øltype: Russian imperial stout
    Antall poeng i konkurransen: 42,33 av 50
    OG: 1085
    FG: 1021
    Farve (beregnet): 85 EBC
    Beregnet bitter: 100+ IBU
    Vørtermengde:    33 l
    Sluttvolum:      23 l

    Malt & sukker
    6000 gram 6.6 % pale malt 5.9 EBC
    1000 gram 1.1 % aromatic        51  EBC
    800 gram 8.8 % flaked oats      2  EBC
    400 gram 4.4 % roasted barley  591  EBC
    400 gram 4.4 % SpecialB        355  EBC
    300 gram 3.3 % Chocolate malt  886  EBC
    200 gram 2.2 % Flaked Wheat      3.2 EBC

    Vann
    19 l til innmesking
    30 l til skylling

    Meskeskjema
    80 min 65 °C

    Humle
    50 gram Fuggles Pellet  6.1 %-alfa 90 min
    75 gram Target  Pellet 13.2 %-alfa 75 min
    26 gram Fuggles Pellet  6.1 %-alfa  5 min

    Krydder og andre tilsetninger
    2stk gram Burbon vaniljestenger koketid 60 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 180 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast American ale #1056 Flytende 1pk. med starter

    Gjæringstemperatur og -tid
    ingen opplysninger

    Øvrig informasjon
    ingen opplysninger

    Kommentar: Vaniljestengene lot jeg følge med i gjæringkarret.[/tt]
     
  2. Jon Sira

    Jon Sira
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fyllingsdalen
    Virker spennende denne. Hvorfor så utrolig lang koketid? Hvordan skal denne gjæres?
     

Del denne siden