HenningPP
Norbrygg-medlem
Ja, nå lakker det mot jul, ikke minst for oss ølbryggere.
Tanken bak denne tråden er å samle inspirasjon og ideer, oppskrifter, erfaringer og tips til juleøl utenom det vanlige. Mange av oss har sikkert kraftige stouter og bocker som står og godgjør seg i kjeller og bod. Disse har vi mange tråder om i forumet vårt. Men hva annet brygger dere til jul, dersom vi ser bort fra de mer typiske og tradisjonelle juleølvariantene?
Er det noen som brygger et lyst øl som jula ikke ville vært den samme uten? Julesurøl? Humledrevne juleøl? Og har de som lager gårdsøl en spesiell vri på ølet de brygger før juletida? Har noen fordypet seg i juleøltradisjonene i andre land, som Belgia?
Og hva med tilsetninger? Ingefær, kanel og vanilje er velkjente og "julete" kryddere som mange kanskje har prøvd i forskjellige sammenhenger, men har noen eksperimentert med for eksempel kardemomme, muskat, safran eller nellik?
Hva med frukt? Dadler og fiken? Nøtter? Marsipanøl, anyone?
Jeg gleder meg til å lese hva dere tenker om "alternativt juleøl".
Tanken bak denne tråden er å samle inspirasjon og ideer, oppskrifter, erfaringer og tips til juleøl utenom det vanlige. Mange av oss har sikkert kraftige stouter og bocker som står og godgjør seg i kjeller og bod. Disse har vi mange tråder om i forumet vårt. Men hva annet brygger dere til jul, dersom vi ser bort fra de mer typiske og tradisjonelle juleølvariantene?
Er det noen som brygger et lyst øl som jula ikke ville vært den samme uten? Julesurøl? Humledrevne juleøl? Og har de som lager gårdsøl en spesiell vri på ølet de brygger før juletida? Har noen fordypet seg i juleøltradisjonene i andre land, som Belgia?
Og hva med tilsetninger? Ingefær, kanel og vanilje er velkjente og "julete" kryddere som mange kanskje har prøvd i forskjellige sammenhenger, men har noen eksperimentert med for eksempel kardemomme, muskat, safran eller nellik?
Hva med frukt? Dadler og fiken? Nøtter? Marsipanøl, anyone?
Jeg gleder meg til å lese hva dere tenker om "alternativt juleøl".