Kan vi snakke om weissbier, roggenbier og beslekta tyske øltyper?

Huffameg. Skal brygge en Weissbier i morgen og trodde jeg hadde alt liggende. Det viste seg at jeg manglet 1 kg hvete, og den sekken jeg trodde var pilsner var pale-malt. Da blir det 60 / 40 Pale / Hvete.
Det får stå til. Jeg orker ikke bakse meg innom bryggesjappa i morgen tidlig. Kan da umulig bli helt jævlig med pale malt? Jeg har laget meget gode pilsnere med pale før.
 
Huffameg. Skal brygge en Weissbier i morgen og trodde jeg hadde alt liggende. Det viste seg at jeg manglet 1 kg hvete, og den sekken jeg trodde var pilsner var pale-malt. Da blir det 60 / 40 Pale / Hvete.
Det får stå til. Jeg orker ikke bakse meg innom bryggesjappa i morgen tidlig. Kan da umulig bli helt jævlig med pale malt? Jeg har laget meget gode pilsnere med pale før.
Jeg vil gjette på at ingen merker noen forskjell:). Sleng i litt krystallmalt, også - det gjør de i Tyskland.
 
Henta denne frå 80 Classic Brews. Har aldri brygga roggenbier før og lurer på om det er noen tips utenom å bruke risskall i mesken og stramme skruen på maltkverna? Har aldri smakt det heller for den del, så aner ikkje kva eg begir meg ut på. Finnes det tilgjengelige alternativer i norsk handel?
Roggenbier.JPG
 
Henta denne frå 80 Classic Brews. Har aldri brygga roggenbier før og lurer på om det er noen tips utenom å bruke risskall i mesken og stramme skruen på maltkverna? Har aldri smakt det heller for den del, så aner ikkje kva eg begir meg ut på. Finnes det tilgjengelige alternativer i norsk handel?
Vis vedlegget 65769
Sikkert grei den der.

Trur ikke det finnes noe å få tak i. Mener Vinmonopolet og Systembolaget har hatt Störtebekers Roggen-Weizen, som jeg synes er god, men finner den ikke nå - så det er det lite hjelp i:). Men her er i alle fall en klone-oppskrift: https://www.maischemalzundmehr.de/index.php?id=1093&inhaltmitte=rezept

Jeg har brygga weissbier med en del rug i, og skal sikkert gjøre det om igjen.
 
Tilbake
Topp