Kan vi snakke om weissbier, roggenbier og beslekta tyske øltyper?

Huffameg. Skal brygge en Weissbier i morgen og trodde jeg hadde alt liggende. Det viste seg at jeg manglet 1 kg hvete, og den sekken jeg trodde var pilsner var pale-malt. Da blir det 60 / 40 Pale / Hvete.
Det får stå til. Jeg orker ikke bakse meg innom bryggesjappa i morgen tidlig. Kan da umulig bli helt jævlig med pale malt? Jeg har laget meget gode pilsnere med pale før.
 

Finn Berger

Moderator
Huffameg. Skal brygge en Weissbier i morgen og trodde jeg hadde alt liggende. Det viste seg at jeg manglet 1 kg hvete, og den sekken jeg trodde var pilsner var pale-malt. Da blir det 60 / 40 Pale / Hvete.
Det får stå til. Jeg orker ikke bakse meg innom bryggesjappa i morgen tidlig. Kan da umulig bli helt jævlig med pale malt? Jeg har laget meget gode pilsnere med pale før.
Jeg vil gjette på at ingen merker noen forskjell:). Sleng i litt krystallmalt, også - det gjør de i Tyskland.
 
Topp