Hei! Jeg er i gang med mitt 15.brygg(Biab og ekstrakt) og lurer på en god løsning på karbonering.
Hvis jeg setter flaskene inn i kjøleskapet på f.eks.40 grader (stc-1000) ,vil de da karbonere hurtigere enn ved
romstemperatur dvs.20 grader?
Har lest at Nøgne Ø karbonerer på 40 grader?
Man vender flaskene opp ned min.1 gang i døgnet for å sikre god karbonering.
Hvordan blir dette praktisert på bryggeriene?
Jeg ser etter en lettvint måte å karbonere på, Jeg (Kona) kan ikke ha fullt av ølflasker stående på
varmekablene i gangen.Bedre å sette de i et skap på låven.
Hilsen Dagfinn
.
Hvis jeg setter flaskene inn i kjøleskapet på f.eks.40 grader (stc-1000) ,vil de da karbonere hurtigere enn ved
romstemperatur dvs.20 grader?
Har lest at Nøgne Ø karbonerer på 40 grader?
Man vender flaskene opp ned min.1 gang i døgnet for å sikre god karbonering.
Hvordan blir dette praktisert på bryggeriene?
Jeg ser etter en lettvint måte å karbonere på, Jeg (Kona) kan ikke ha fullt av ølflasker stående på
varmekablene i gangen.Bedre å sette de i et skap på låven.
Hilsen Dagfinn
.