Jeg har min split batch med hhv sukkerlake og vørter stående til gjæring nå. Jeg er veldig spent på resultatet.
Noe jeg har tenkt på er at med vørter så får man mer av ølet man allerede har brygget (riktignok ofte gjæret litt varmere enn hovedgjæringen). Med sukker så får man enten litt høyere alkoholinnhold uten tilsetning av mer andre smaker (altså mer alkoholsmak), eller så får man samme alkoholinnhold, men må tilsette såpass med vann at man tynner ut de andre smaksstoffene litt. Bruker man sukker så endres uansett smakssammensetningen, mens med vørter får man bare mer av samme smak.
Noe jeg har tenkt på er at med vørter så får man mer av ølet man allerede har brygget (riktignok ofte gjæret litt varmere enn hovedgjæringen). Med sukker så får man enten litt høyere alkoholinnhold uten tilsetning av mer andre smaker (altså mer alkoholsmak), eller så får man samme alkoholinnhold, men må tilsette såpass med vann at man tynner ut de andre smaksstoffene litt. Bruker man sukker så endres uansett smakssammensetningen, mens med vørter får man bare mer av samme smak.