RosaBrygger?... Fant ut at kamerachippen på telefonen min har gjort alt av bilder rosa
RosaBrygger?... Fant ut at kamerachippen på telefonen min har gjort alt av bilder rosa
RosaBrygger?
Kunne jeg ha brukt en av disse til facebook-siden til KSHB på et tidspunkt? Fant ut at kamerachippen på telefonen min har gjort alt av bilder rosa
Det var meg det! Men var det bare 11.26 altså? Det er cirka 2.76% mindre enn jeg trodde etter utregning. Det er ikke eksakt vitenskap det her gitt(bortsett fra det du gjør ).Hvem var det som hadde den eisbocken jeg fikk med meg for å teste alkoholinnhold i? Jeg er rimelig sikker på det vedkommende aldri trodde det skulle komme noe resultat, men det gjorde det:
11,26% alkohol
OG: 1.1053
FG: 1.0214
Det var meg det! Men var det bare 11.26 altså? Det er cirka 2.76% mindre enn jeg trodde etter utregning. Det er ikke eksakt vitenskap det her gitt(bortsett fra det du gjør ).
Ofte er det ja vanlig å ta OG-FG og dele på 7,7 eller 7,6 eller 7,5....Tar du (105-21)/7,5 = 11,2Det var meg det! Men var det bare 11.26 altså? Det er cirka 2.76% mindre enn jeg trodde etter utregning. Det er ikke eksakt vitenskap det her gitt(bortsett fra det du gjør ).
Er det pH som forstyrrer målingene på surøl?Jeg er usikker på hvor mye "tull" man kan gjøre med ølet, og fortsatt få gode resultater fra Alex 500-apparatet. Leverandøren sier +/- 0,5 prosentpoeng. Vi har hatt åpenbare feilmålinger på surøl, men jeg tror ikke eisbock skal påvirke det veldig. Det er også et problem om instrumentet varierer mye i vist resultat før det stabiliserer seg, men det gjorde det ikke her, så i bunn og grunn tror jeg du ligger mellom 11 og 12.
Er det pH som forstyrrer målingene på surøl?
Ofte er det ja vanlig å ta OG-FG og dele på 7,7 eller 7,6 eller 7,5....Tar du (105-21)/7,5 = 11,2
Etter eising så målte jeg ny FG til 1.026, som ga teoretisk OG på 1.131. Jeg har skrevet om prosessen i tråden under. Det som jeg tenker har gått galt er mine målinger når jeg brygget dobbelbocken. Det er nok en eller annen variabel jeg har glemt å ta hensyn til under bryggingen.Ofte er det ja vanlig å ta OG-FG og dele på 7,7 eller 7,6 eller 7,5....Tar du (105-21)/7,5 = 11,2
Jeg bruker vanligvis 7,6 og hadde da fått 11,052 og avrundet det til 11,1.
Hvordan regnet du når du fikk det til å bli 14,02?
Ahh, da er jeg med1.105 og 1.021 var fra min måling. Ikke Mats Ø sine tall.
Mener jeg har spurt om dette tidligere, men spør an gang til.1.105 og 1.021 var fra min måling. Ikke Mats Ø sine tall.
Mener jeg har spurt om dette tidligere, men spør an gang til.
Hvilken formel brukes for å regne ut OG med dette apparatet? Er det (OG-FG)/7,5 ?
Vil anta apparatet er ganske on point, men problemet er at man tar ut noe alkohol sammen med isen/vannet i fryseprosessen og det er vanskelig å ha noen ordentlig oversikt over hvor mye alkohol som går med uten dramatisk mye mer vitenskap.Jeg er usikker på hvor mye "tull" man kan gjøre med ølet, og fortsatt få gode resultater fra Alex 500-apparatet. Leverandøren sier +/- 0,5 prosentpoeng. Vi har hatt åpenbare feilmålinger på surøl, men jeg tror ikke eisbock skal påvirke det veldig. Det er også et problem om instrumentet varierer mye i vist resultat før det stabiliserer seg, men det gjorde det ikke her, så i bunn og grunn tror jeg du ligger mellom 11 og 12.