thomashagen
Norbrygg-medlem
Hei
I går brygget jeg noe som skal bli juleøl. Jeg ble litt bekymret da jeg målte sukkerinnholdet mens jeg silte og leste av ca 1.037. Da avsluttet jeg silinga for at ølet ikke skulle bli for tynt. Men det var mye mer som kokte bort enn det jeg trodde. Etter koking hadde jeg en OG 1.065, og jeg satt kun igjen med 16 liter, isteden for 25, som jeg håpet på.
Hva kunne jeg ha gjort for å justere OG? Kunne jeg ha spedd vørteren ut med kokt vann for å få den OG-en og volumet jeg ønsket? Eller burde jeg ha silt mer vørter som jeg hadde kokt i en annen kjele for så å blande inn det på slutten?
I går brygget jeg noe som skal bli juleøl. Jeg ble litt bekymret da jeg målte sukkerinnholdet mens jeg silte og leste av ca 1.037. Da avsluttet jeg silinga for at ølet ikke skulle bli for tynt. Men det var mye mer som kokte bort enn det jeg trodde. Etter koking hadde jeg en OG 1.065, og jeg satt kun igjen med 16 liter, isteden for 25, som jeg håpet på.
Hva kunne jeg ha gjort for å justere OG? Kunne jeg ha spedd vørteren ut med kokt vann for å få den OG-en og volumet jeg ønsket? Eller burde jeg ha silt mer vørter som jeg hadde kokt i en annen kjele for så å blande inn det på slutten?