Kanskje litt sent å svare, men jeg har laget en del "apfelwein" etter denne oppskriften:
http://www.homebrewtalk.com/f25/man-i-love-apfelwein-14860/
Jeg har brukt bl.a. Rema sin eplejus, samt ca 50 gram sukker per liter jus (for å pushe OG opp mot 1.065 og abv opp mot 8-9 %.
Har brukt vingjær til disse (både en "no-name" gjør og Montrachet) som har gjæret ut til ca 1.000 hver gang, så den blir temmelig tørr.
Hvis du vil ha sprudlende kan du (som du sikkert vet) tilsette sukker ved flasking eller tvangskarbonere hvis du skal tappe på fat.
Jeg har aldri tilsatt pectolase. Har latt de stå i gjæringsdunken 1-2 mnd, resultatet har blitt ganske krystallklar hvitvin-aktig drikk med
litt eplesmak. Ifølge folkene på HBT blir visst denne typen apfelwein vanvittig god etter 6-12 måneder på flaske, men foreløpig har jeg ikke
hatt tålmodighet til å teste ut dette
(begynte med det for ca 6 mnd siden, de første 5-liters batchene er dessverre drukket opp allerede.)
Hvordan det blir med Nottingham vet jeg dog ikke... men ser at folk på HBT har brukt Nottingham til apfelwein, så det funker sikkert!