Tredje forsøk på lager. Får lyst til å helle den ut da den later til å få samme smak som de to andre jeg helte ut, men får ikke lov av madammen iom at alle lagerne er egentlig for henne..
Smaker greit under gjæring, men etterhvert så dør det jeg vil si er den delikate og litt skarpe saazen ut og det kommer en rund smak som er fellesnevner for alle tre. Jeg vil si det begynner å smake mer gjær av den. Må vente lenge før maltsmaken legger seg på tunga.
Den jeg har nå ble riktignok tappet i går, men jeg har en liten følelse av hvor det bærer hen. De andre to stod lenge på fat.
Kan det være vannet? Jeg vet jeg burde sende den inn for å få den vurdert..
Jeg fulgte gahrs tabell for tysk pils (vet at det brøt litt med saaz men dog).
Mine erfaringer med den tabellen er at hvis jeg vil ha balansert mellom malt og humle, gjør jeg ingenting. Lager jeg en IPA så har jeg begynt å bruke halvparten av tilsetningene iom at å følge tabellen helt kan gi et slags mineralpreg. Dette henger kanskje ikke sammen men nuvel, det smaker godt.
Jeg føler at lagerne mangler den rene krispheten man finner nede på kontinentet.
Har også vært sløv til å måle PH i mesken da jeg ikke har kalibrert meteret på en stund. Kan manglende krisphet komme av for høy ph? Kun brukt heidelbergen til BS.
Smaker greit under gjæring, men etterhvert så dør det jeg vil si er den delikate og litt skarpe saazen ut og det kommer en rund smak som er fellesnevner for alle tre. Jeg vil si det begynner å smake mer gjær av den. Må vente lenge før maltsmaken legger seg på tunga.
Den jeg har nå ble riktignok tappet i går, men jeg har en liten følelse av hvor det bærer hen. De andre to stod lenge på fat.
Kan det være vannet? Jeg vet jeg burde sende den inn for å få den vurdert..
Jeg fulgte gahrs tabell for tysk pils (vet at det brøt litt med saaz men dog).
Mine erfaringer med den tabellen er at hvis jeg vil ha balansert mellom malt og humle, gjør jeg ingenting. Lager jeg en IPA så har jeg begynt å bruke halvparten av tilsetningene iom at å følge tabellen helt kan gi et slags mineralpreg. Dette henger kanskje ikke sammen men nuvel, det smaker godt.
Jeg føler at lagerne mangler den rene krispheten man finner nede på kontinentet.
Har også vært sløv til å måle PH i mesken da jeg ikke har kalibrert meteret på en stund. Kan manglende krisphet komme av for høy ph? Kun brukt heidelbergen til BS.