OrjanP skrev:Tenkte å prøve en klone (eller noe i nærheten) av denne, har forsøkt etter beste evne å skalere den i Beersmith. Noen som har betraktninger?
Batch size 51 liter
9,58 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 86,00 %
1,04 kg Caramel/Crystal Malt -10L (19,7 EBC) Grain 9,30 %
0,52 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)Grain 4,70 %
3,94 g Simcoe [13,00 %] -First Wort 90,0 min Hop 3,0 IBUs
69,01 g Perle [8,00 %] -Boil 60,0 min Hop 27,1 IBUs
70,00 g Amarillo Gold [8,50 %] -Aroma Steep 15,0 min Hop 0,0 IBUs
70,00 g Chinook [13,00 %] -Aroma Steep 5,0 min Hop 0,0 IBUs
42,00 g Citra [12,00 %] -Aroma Steep 5,0 min Hop 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast -
42,00 g Citra [12,00 %] -Dry Hop 7,0 Days Hop 0,0 IBUs
Est OG 1050, FG 1010
IBU 30
EBC 17,9
Har dog litt usikkerhet med tanke på det Gahr skriver øverst om gjæring, noe spesielt å tenke på her eller gjære som normalt for en Ale?
Samtidig er jeg usikker på meskesteg, følge orginaloppskriften eller kjøre andre steg? Noen som har innspill?
Når jeg legger denne inn i BeerSmith så får jeg en IBU på 57,3. Har dobbelt og trippeltsjekket alle humlestegene.. Det er jo det dobbelte av hva dine notater sier...
Noen som kan forklare hvorfor? Er det forskjellige beregningsmetoder? Jeg er ganske så fersk i BeerSmith, så kan jo være innstillinger jeg ikke kjenner til...