"åpen grav" høres ikke så veldig godt utHvis du går på bryggenettbutikker så står det ofte en kort beskrivelse av malten og anbefalt max %.
Det letteste er kanskje å kikke på andre oppskrifter og finne en salgs norm for forskjellige malttyper, og ta det derfra.
Hva som skjer hvis du går over "max" varierer jo veldig med hva slags malt det er. Morsomste jeg har lest tror jeg var i boken "brewing better beer" hvor noen hadde eksperimentert litt langt med en type malt og endt opp med en øl som smakte "som en åpen grav".
Hehe, ja.Passer kanskje som gravøl for en forsamling med humor?
Det står det ganske mye om her: http://beersmith.com/blog/2010/01/04/diastatic-power-and-mashing-your-beer/Noen som forresten vet hvor mye basemalt som trengs per spesialmalt for å konvertere sukkerartene?
Vet det er slik at for å få bedre utgjæring av spesialmalt i partial-mash er det en fordel å meske det sammen med basemalt