Har kjøpt Bohemian lager, Wyeast XL 2124 (prod dato 20.10.2010) og skal sette en Pilstype (ca 28 liter ) førstkommende søndag.
Har tenkt å lage en starter på ca 1 liter med 150 g Moss maltekstrakt. Har ikke aktivisert gjærposen ennå. Er det på tide å gjøre det nå, og skal den stå i kjøleskap eller romtemp?
Ca 1 døgn i posen før den helles i starteren, og så et par døgn i romstemperatur på en 1,5 liters brusflaske?
Har ikke prøvd flytende gjær før så er litt usikker på fremgangsmåten.
Noen som har svar på om dette er riktig?
Har tenkt å lage en starter på ca 1 liter med 150 g Moss maltekstrakt. Har ikke aktivisert gjærposen ennå. Er det på tide å gjøre det nå, og skal den stå i kjøleskap eller romtemp?
Ca 1 døgn i posen før den helles i starteren, og så et par døgn i romstemperatur på en 1,5 liters brusflaske?
Har ikke prøvd flytende gjær før så er litt usikker på fremgangsmåten.
Noen som har svar på om dette er riktig?