Skal i gang med mitt føreste brygg på BB30 nå i helgen, en Pale Ale fra Ølbrygging.no.
Er helt fersk i faget, men har lest meg opp en del både i forumet, andre internettsider og i bøker. Føler alikevel at det er lurt å sette opp en (detaljert) steg-for-steg liste over fremgangsmåten jeg skal følge.
Som sagt skal jeg brygge en Pale Ale, og har letet opp litt informasjon ang. hvordan jeg bør gå frem. Har funnet en fantastisk steg-for-steg guide på www.bryggerstupet.no på akuratt dette ølsettet som jeg vil ta utgangspunk i.
www.bryggerstupet.no/?p=540
Pale Ale ølsettet fra Ølbrygging.no inneholder:
5 kg malt (Vienna pale ale)
20 gr Northern Brewer (bitterhumle)
20 gr Cascade (aromahumle)
11,5 gr Danstar Nottingham (gjær)
I tillegg skal jeg ha oppi 1/2 tablett Protafloc.
Har tenkt til å gjøre følgende:
Varme opp 20 liter vann til ca. 70 grader
Skru ned til 65 grader
Ha i malten mens jeg rører om
Justere termostaten slik at det er 65 grader i mesken.
Sirkulere i ca. 70 minutter
Varme opp 12,6 liter vann til ca. 80 grader
Juster termostaten opp til ca. 80 grader og mesk ut i ca. 10 minutt
Løfte silkaret og la det renne fra seg
Skylle med 12,6 liter vann på ca. 80 grader
Sette termostat på maks
Ta vekk silekaret når det nesten har sluttet å dryppe
Tilsette bitterhumle når det koker
Rehydrer gjær
Tilsette 1/2 tablett Protafloc etter 45 minutter
Tilsette aromahulmen etter 50 minutter
Sette ned kjøleren og la den koke med etter 55 minutt
Etter total koketid på 60 minutter startet kjølingen
Kjøle ned til ca. 24 grader
Tappe over i gjæringsdunk og tilsett gjæren omtrent 1/3 inn i tappingen
Ristet gjæringsduken godt, sett på gjæringslås og la gjære i ca 14 dager på 18 grader
Er det noen punkter jeg har hoppet over eller bør gjøre annerledes?
Er helt fersk i faget, men har lest meg opp en del både i forumet, andre internettsider og i bøker. Føler alikevel at det er lurt å sette opp en (detaljert) steg-for-steg liste over fremgangsmåten jeg skal følge.
Som sagt skal jeg brygge en Pale Ale, og har letet opp litt informasjon ang. hvordan jeg bør gå frem. Har funnet en fantastisk steg-for-steg guide på www.bryggerstupet.no på akuratt dette ølsettet som jeg vil ta utgangspunk i.
www.bryggerstupet.no/?p=540
Pale Ale ølsettet fra Ølbrygging.no inneholder:
5 kg malt (Vienna pale ale)
20 gr Northern Brewer (bitterhumle)
20 gr Cascade (aromahumle)
11,5 gr Danstar Nottingham (gjær)
I tillegg skal jeg ha oppi 1/2 tablett Protafloc.
Har tenkt til å gjøre følgende:
Varme opp 20 liter vann til ca. 70 grader
Skru ned til 65 grader
Ha i malten mens jeg rører om
Justere termostaten slik at det er 65 grader i mesken.
Sirkulere i ca. 70 minutter
Varme opp 12,6 liter vann til ca. 80 grader
Juster termostaten opp til ca. 80 grader og mesk ut i ca. 10 minutt
Løfte silkaret og la det renne fra seg
Skylle med 12,6 liter vann på ca. 80 grader
Sette termostat på maks
Ta vekk silekaret når det nesten har sluttet å dryppe
Tilsette bitterhumle når det koker
Rehydrer gjær
Tilsette 1/2 tablett Protafloc etter 45 minutter
Tilsette aromahulmen etter 50 minutter
Sette ned kjøleren og la den koke med etter 55 minutt
Etter total koketid på 60 minutter startet kjølingen
Kjøle ned til ca. 24 grader
Tappe over i gjæringsdunk og tilsett gjæren omtrent 1/3 inn i tappingen
Ristet gjæringsduken godt, sett på gjæringslås og la gjære i ca 14 dager på 18 grader
Er det noen punkter jeg har hoppet over eller bør gjøre annerledes?