Ole Einar
Norbrygg-medlem
Er det noen som har brygget øl med multer?
Har 23 liter med Imperial Dunkel Wit til gjæring (8,5%) hvor jeg planlegger å tilsette 5 kg multer etter stormgjæring (sekundær).
Tilsatte 500 g laktose ved slutten av kok, er det nok?
Vil multer gi mye syrlighet/beskhet?
Har laget hveteøl med jordbær tidligere hvor 500g laktose har gitt noe syrlighet/friskhet.
Finnes det tabeller eller anbefalinger på mengde bær og/eller hvor mye ugjærbart sukker som anbefales per liter øl?
Har 23 liter med Imperial Dunkel Wit til gjæring (8,5%) hvor jeg planlegger å tilsette 5 kg multer etter stormgjæring (sekundær).
Tilsatte 500 g laktose ved slutten av kok, er det nok?
Vil multer gi mye syrlighet/beskhet?
Har laget hveteøl med jordbær tidligere hvor 500g laktose har gitt noe syrlighet/friskhet.
Finnes det tabeller eller anbefalinger på mengde bær og/eller hvor mye ugjærbart sukker som anbefales per liter øl?