1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Næringsmiddel CO2 - uten å betal skjorta

En tråd i 'DIY' startet av aleksander, 16 Mar 2020.

 1. aleksander

  aleksander
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Hei godt folk, og velkommen til episode 10, sesong 15 av "Aleksander setter kullsyre på ølet sitt".
  Hittil har i serien har vi sett:
  1) Aleksander kjøper seg en "blank" (umerket) gassflaske fra Bryggselv.no, og får den fylt av en tvilsom type som bruker brann-apparat CO2.
  2) Aleksander kommer på bedre (Cornelius)tanker, og ønsker å bruke næringsmiddelgodkjent CO2, han finner ingen som er villig til å fylle nærings-CO2 på Bryggselv.no-flasken
  3) Etter en stund begynner Aleksander et abonnement hos Linde, men de tar betalt 10.000(!) kr for leie av flaske (5kg(?)), uten fylling.
  4) Aleksander er i kontakt med andre i sin landsby (Kristiansund) for å finne flaske. Det beste flaskekjøpet han finner er en 11 liters, som koster 5.000 for kjøp, og sikkert et tillegg for fylling.

  Vår helt er glad i øl, og å servere venner så han brygger ca 600 liter i året, så det går litt gass.

  Er det noen tips til hvordan Aleksander kan få feks fylt bryggselv.no flasken med næringsmiddelgodkjent gass?
   
 2. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Meg bekjent tror jeg ikke du vil få til dette. Du må nok kjøpe en flaske som er "ubesudlet" av industrigass og bruke denne kun til næringsmiddel godkjent CO2.
   
 3. Steinar Huneide

  Steinar Huneide
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Tess har flaskeleie til bedre priser. Men fortsatt dyrt.
   
 4. aleksander

  aleksander
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Så hva gjør folk? Bruker ikke-næringsmiddel-CO2?
   
 5. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Tipper et overveldende flertall gjør nettopp det :) Eller bruker Sodastream-løsninger. Mener også det har vært en lokal bryggesjappe som solgte flasker for næringsmiddel godkjent CO2 (Trondheim-ish?), men dette er tydeligvis ikke gjengs ellers.
   
 6. Rydin

  Rydin
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Spydeberg
  Fylling av CO2
   
  Finn Berger liker dette.
 7. Dag Hovland

  Dag Hovland
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Bergen
  Vestbrygg selger godkjente flasker og fyller næringsmiddel co2. Men de sender ikke fulle flasker i posten, så hjelper vel bare de på Vestlandet.

  Sent fra min HUAWEI TIT-L01 via Tapatalk
   
 8. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Jepp. Brewshop og Vestbrygg for de som holder til i nærheten. Hadde jo vært fint om BryggSelv og andre også kunne hatt dette tilbudet (for de som mener dette er viktig da - i følge loven må man jo ha dette på arrangementer der hjemmebrygg serveres, om man ikke har karbonert med sukkerlake/speise)


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 9. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Også bare for å gi bort øl til venner. Ganske strenge ifht det vi er vant med, retningslinjer, men også "korrekte" ihht mattilsynets regler om distribuering av mat/drikke. Blir neppe spes håndhevet. Men dog, det er fortsatt en teoretisk mulighet for å få pisk på pung, og man er ikke "up to code" hvis man gjør det annerledes.

  Uansett, til TS: Hvis det er flere hjemmebryggere der du bor, og dere har et utsalg ("Utsalg") av næringsmiddelgodkjent Co2 på industritanker, Tess eller noen som fører AGA f.eks, så kan dere jo gå sammen og spleise på en 40kg eller hva det er tank, og betale inn til en pott hver gang det fylles. En pott som dekker både leie av tanken (det er noen kroner pr dag) og for refill av tanken ink transport for den som gjør det. Men det forutsetter jo at det er nok folk i ditt nærområde som er interesserte i slikt, og at de kun fyller på næringsmiddelgodkjente tanker. Co2'en blir ikke næringsmiddelgodkjent med en gang den fylles på en ikke-næringsmiddelgodkjent tank. Men hovedtanken blir ikke ikke-nærinsmiddelgodkjent (såvidt jeg vet, hvis det ikke er nmgkj som det fylles på), det viktige er at det er igjen 2 bar eller noe på tanken, for å hindre tilbakeslag.

  Det er en PITA, men hvis man selv velger å ikke bruke nmgkj så kan man fortsatt leie tanker,
   
  #9 Miguel, 17 Mar 2020
  Sist redigert: 17 Mar 2020
 10. TurboJens

  TurboJens
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bor man langt unna en større forhandler som Brewshop, Bryggselv etc så blir det nok en del vanskeligere.

  Du får næringsmiddelgodkjent gass på Europris til 140kr kiloen, det kan nok fort bli den rimeligste løsningen. Du får 8kg på Brewshop til 700kr, mot 5kg for 700kr på Europris, litt dyrere men de har jo langt flere utsalgssteder.
   
 11. Rydin

  Rydin
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Spydeberg
  AGA gas
  49,- for aga flaske på teknikmagasinet
  115,- per kg
  6kg for 700,-
   
  loebrygg liker dette.
 12. Jan Erik Johansen

  Jan Erik Johansen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Moss
  #12 Jan Erik Johansen, 18 Mar 2020
  Sist redigert: 18 Mar 2020
 13. Rydin

  Rydin
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Spydeberg
  Med tilbudet blir det 113,- per kg
  Uten tilbud så er det 192,- per kg
   
 14. TurboJens

  TurboJens
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Problemet med de store flaskene er at ansatte på Clas Ohlson ikke skjønner hvordan de skal selge de. Om det er innbyttepris er fra stor til stor, eller fra liten til stor. Reklameplakater i butikken sier "bytt fra liten til stor", og det kan jo både tolkes som det er et slagord eller at tilbudet gjelder for innbytte fra liten til stor.

  Tidligere hadde de disse tilgjengelig uten innbytte også (ligger ikke i nettbutikken lenger ser jeg, kostet vel 350kr), men de ansatte skjønte ikke hvordan dette ble slått inn og selv innen samme butikk er det forskjell fra ansatt til ansatt. Så min første flaske fikk jeg til innbyttepris, fordi de ikke fant ut hvordan de solgte det uten innbytte. Andre gangen så skjønte de ikke engang at ny flaske uten innbytte var et produkt de hadde engang, selv om prisen uten innbytte stod på plakaten og lå i nettbutikken, endte den gangen med at jeg fikk en flaske gratis, men om det var det betjeningen faktisk mente er jeg usikker på, han som hentet den tilbake til meg stakk når jeg skulle betale.

  Den gangen ble 169kr også markedsført som en kampanje, så spennende å se hva produktet faktisk ender opp med å koste, eller hvor lenge det faktisk er i salg.
   
  ullrotta og Rydin liker dette.

Del denne siden