Marius K.
Norbrygg-medlem
Bruk denne kalkulatoren: http://www.brewersfriend.com/beer-priming-calculator/
Sikt et sted mellom 2,2 og 2,7 volumenheter med CO2
Sikt et sted mellom 2,2 og 2,7 volumenheter med CO2
Hei er ganske ny på dette,men får ikke dette med humla til å gå opp.?
30 gram Cascade Pellet 7,8 %-alfa 0 min
30 gram Centennial Pellet 8,7 %-alfa 0 min
Noen som har litt bedre peiling en meg.
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: American Westcoast Amber Ale
Kode: NES 113
Hovedklasse: 4. Mørk ale
Øltype: 4.N. Øvrig (spesifiser nederst)
Antall poeng i konkurransen: 42,33 av 50
OG: 1060
FG: 1012
Farve (beregnet): 32 EBC
Beregnet bitter: 40 IBU, med formel annet.
Vørtermengde: 26 l
Sluttvolum: 23 l
Malt & sukker
3900 gram 65,4 % Maris Otter Pale Ale malt. T Fawcett 5 EBC
450 gram 7,6 % Munchen I. Weyerman 14 EBC
400 gram 5,7 % Crystal malt 150 EBC
225 gram 3,8 % Amber 100 EBC
200 gram 3,4 % Caramalt 30 EBC
85 gram 1,4 % Dark Crystal 150 EBC
50 gram 0,9 % Pale Choco 400 EBC
650 gram 10,3 % DME 8 EBC
Vann
26 l til innmesking
5 l til skylling
Meskeskjema
10 min 52 °C
15 min 60 °C
25 min 67 °C
20 min 72 °C
10 min 77 °C
Kommentar til mesking: Am. Amber Ale. Speidel 20l
Humle
20 gram Simcoe Pellet 11 %-alfa 60 min
20 gram Cascade Pellet 7,8 %-alfa 10 min
24 gram Centennial Pellet 8,7 %-alfa 10 min
30 gram Cascade Pellet 7,8 %-alfa 0 min
30 gram Centennial Pellet 8,7 %-alfa 0 min
Koketid
Total koketid vørter: 65 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 1056 American Ale Bunnfall 30 ml slurry
Kommentar til gjær: Amber Ale. Slurry from Blonde Ale
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring: 17 dager ved 19 grader
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Tilsatt
Bryggedato: 14.12.2009
Tappedato: 31.12.2009
Hei,
Vi er tre ferske bryggere som har kjøpt oss en Beerbrew 60 som vi skal brygge på. Vi har bare 5 batcher bak oss, så vi lærer stadig nye ting. Vi er dessverre ikke helt stødige på Beersmith enda, så vi skulle veldig gjerne ha fått hjelp til å oppskalere denne oppskriften til 60 liter, som er det maksimale volumet i kjelen i kjelen.
Innspill angående oppskriften:
Vi ønsker å bruke Safale US-05 (vennligst oppgi mengde)
Vi kommer til å meske denne med enstegsmesk (66-67grader)
Malt vil bli kjøpt på Bakke brygg i Trondheim
Er det så enkelt at man kan gange det opp med antall liter? Tror at jeg har lest et sted at man ikke kan gjøre det med humla.Er rimelig fersk jeg og, men har brygget denne et par ganger og det er en av de jeg har på favorittlista (som inneholder 6 øl). Hvis dere faktisk kan ha 60 liter i kjelen er det vel bare å dele alle ingredienser på 26 og gange med 60, eller? Eller bare gange med 2,3? 3pk safale us-05, rehydrert er nok.
Er det så enkelt at man kan gange det opp med antall liter? Tror at jeg har lest et sted at man ikke kan gjøre det med humla.
Har lagt ut en skalert versjon i beersmith clud, gjør et cloud-søk på American westcoast amber ale v60
Men ville kanskje redusert bitterhumla littegrann, selv om skaleringen har tatt hensyn til det. Ville prøvd med 35 gr ca.
Ok, endret oppskriften i cloud etter hva Finn Berger sa, har ikke BB60 selv, bruker kjele med 28 l max boilvol.Fant den! Tusen takk