1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

NM2010: dagen derpå

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av Eduard, 23 Mar 2010.

 1. Egil B.

  Egil B.
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Tromsø
  Hvis det er sånn som dere antyder,
  så foreslår jeg at dere tar med skjemaet på apoteket.
  Kunne vært artig å høre hva dere fikk utlevert.

  Egil B.
   
 2. Yngwie

  Yngwie
  Expand Collapse
  Dommerkomitemedlem

  Jeg er sikkert innehaver av en av håndskriftene du har problemer med å lese. Jeg brukte så tydelige bokstaver jeg var kar om, men det kan nok allikevel være enkelte ord som ikke er helt forståelige. Hvis det er en trøst så opplever jeg stadig at jeg ikke skjønner selv hva jeg har skrevet:) Men, hvis det er noen av mine bedømmelser som er uforståelige, så si fra hvilke, så skal jeg lage en "oversettelse".
   
 3. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Det begynner å bli ei stund siden "dagen derpå", men noen tanker har modnet litt hos meg:

  - Jeg foreslår at Brew Competition Online Entry (http://www.brewcompetition.com/) eventuelt i kombinasjon med BrewBlogger (http://www.brewblogger.net/) vurderes for innsamling av oppskrifter. Sistnevnte kunne uansett vært fin å ha her som ei oppskriftssamling.
  - Skal man beholde amerikansk pale ale som egen klasse, mener jeg denne bør ha høyere grense for OG enn 1.060. En amerikansk IPA føles ikke som "spesialøl" selv om den kryper over 7-8%. Eventuelt at sterke spesialøl avskaffes som klasse.
  - Jeg savner en form for hoveddommer eller sekretær som man kan diskutere med før innlevering for å avklare spørsmål om klasser o.l.
  - Regionale delfinaler virker som en god ide. Er ikke dette gjennomførbart for 2011-konkurransen, så foreslår jeg at styret jobber mot å få det til i 2012.
   
 4. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Denne brewcompetitiongreia ser absolutt ut til å kunne tilfredsstille et stort behov hos oss! Fordelen er at vi kan hoste programmet selv og endre det etter egne behov (språk osv, litt php-mekking får jeg alltids til).

  Når det gjelder bedømming og dommerkommité så er vi for tiden uten leder. Styret jobber med å få i gang noe der, men det er klart at det står eller faller med engasjement fra dommere som har mulighet til å gjøre noe utover selve bedømmingen. Meningen er at vi skal sette opp rutiner for videre bedømming, og ølklasser og -typer vil også revurderes.

  Jeg vet ikke helt om det blir regionale delfinaler, altså om det blir gjørbart. Men det vi skal gjøre nå til høsten (eksperimentelt øl i Bergen og juleølkonk i Trondhjem) er ihvertfall med på å gi dommere som bor i nærheten til disse stedene til å opparbeide mer erfaring med bedømming. Å ha godt øvde dommere henger selvfølgelig også sammen med hvor mange anledninger som byr seg i form av konkurransebedømminger.

  Altså, vi har mye spennende utfordringer foran oss, og jeg gleder meg til å bidra med mitt her. :)
   
 5. Bjarte H

  Bjarte H
  Expand Collapse
  Dommer

  Bosted:
  Stavanger
  Kanskje vi må ha lokale halvårs- / kvartals- / 2. hver måneds-konk for å holde dommerne varme :D

  Jeg slenger gjerne inn et par øl og en slant til en lokal dommer i ny og ne for å få litt god tilbakemelding :)
   
 6. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Den har en del BJCP-spesifikke detaljer i seg. Noe av det kan være en god ide, fordi BJCP har noen rutiner som fungerer bra. Andre ting er ikke like velegnet for vår bruk.

  Jeg bistår gjerne med å se på en implementasjon. Å bruke den til en mindre konkurranse først er nok uansett en god ide, dersom man bestemmer seg for å prøve.
   
 7. Lars

  Lars
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Trondheim
  Sleng gjerne innom. :)

  Kan man prøve ut disse programmene noe sted, uten å sette de opp først? Prøvde "Test drive", men forsto ikke helt hvordan jeg kommer inn uten å registrere meg for mesterskap i Chicago først.. :)
   
 8. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Brew Competition Online Entry: http://testdrive.brewcompetition.com/ Logg inn som admin@adminuser.com og passord admin

  BrewBlogger: http://bbtry2.brewblogger.net/?page=login&KeepThis=true&TB_iframe=true&height=600&width=1000 Logg inn som admin med passord user for administratorprivilegeir eller som nonpriv med passord user for vanlig bruker
   
 9. Lars

  Lars
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Trondheim
  Takker!

  Førsteinntrykket var at det så veldig greit ut dette, spesielt hvis man kan få oversatt og tilpasset det til våre forhold.
  Det er jo litt arbeid, men kan absolutt være verdt det.
   
 10. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

  Jeg har vært i kontakt med BCOE-utviklerne og skal se om jeg får gjort nok "de-amerikanisering" av tingen til at den kan testes ut på f.eks. juleølkonkurransen.
   
 11. Jo

  Jo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Askøy
  Hvis du skulle trenge en hånd, må du si i fra. Kan hjelpe til med testservere, php, revisjonskontroll, etc.
   
 12. gustavf

  gustavf
  Expand Collapse
  Sentralstyre

 13. Eduard

  Eduard
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Din innsats blir satt stor pris på!  :yes: Jeg melder meg når trykket lettes her.
   

Del denne siden